Pita od praziluka i sira


danas je bilo vreme za dobru pitu...

Sastojci :
500 gr. kora za gibanicu
500 gr. izmrvljene fete
pola kašičice soli
1 iseckani praziluk
za preliv :
400 ml mleka
4 jajeta
4 kašike ulja

Priprema :
Prodinstati praziluk u malo ulja  2- 3 minuta .Pomešati izdrobljenu fetu i dinstani praziluk, posoliti .
Ostaviti 4 kore sa strane . Dve staviti na dno podmazane tepsije i redjati po njima uvijene kore filovane sirom i prazilukom  u krug. Na kraju obložiti dvema preostalim korama .
Pomešati mleko , 4 jajeta i ulje i time preliti pitu.
Staviti u već podgrejanu rernu i peći 35 minuta na 200 stepeni.
Posle toga uživati u toplom parčetu pite sa jogurtom.


Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama