Пређи на главни садржај

Coca cola kocke

  

Sastojci za koru :
10 jaja
10 kašika prah šećera
8 kašika mlevenog badema
6 kašika prezli
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Sastojci za fil :
500 ml coca cole
10 gr. želatina
750 gr. kisele pavlake
2 kesice šlaga ili 250 ml slatke pavlake
150 gr. prah šećera
1  učvršćivač šlaga 
100 ml coca cole za prskanje kora
za  ukrašavanje  :
100 gr. žele flašica cole ( imate Haribo, Pionir, Kraš )
10 wafli ukus lešnika
1 kesica šlaga 

Priprema :
100 ml coca cole  podgrejati i dodati omekšali želatin prema uputstvu . Potom sipati preostalu colu i skinuti penu da bi kasniji žele bio kristalno čist. Sipati u plastični sud i ostaviti da želira 12 sati. Iako sam se bojala da neće želirati , na kraju se ipak lepo stegao . Iseckati žele na kocke.
Umutiti penasto jaja sa malo soli , dodati šećer i mutiti oko 10- tak minuta dok masa ne " pobeli ". Dodati potom mlevene bademe, prezle , prosejano brašno sa praškom za pecivo . Ispeći dve kore na 175 stepeni oko 20- tak minuta  u četvrtanom plehu 30x24 obloženom pek papirom .
Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice sa učvršćivačem  i pomešati sa kiselom pavlakom i prah šećerom. 
Poprskati prvu koru sa coca colom, potom premazati belim filom i poredjati kocke želea i ponovo prekriti belim filom i prekriti drugom korom koju ponovo prskamo coca colom. 
Umutiti šlag prema uputstvu i premazati gornju koru. Radi lakšeg ukrašavanja nožem po šlagu obeležite kvadratiće i ukrasite svaki kvadrat šlagom, polovinom vafle i flašicom.
Ostaviti u frižderu najmanje 4 sata .





Коментари

  1. Jako lijepo izgledaju ove kocke. Super ideja za dekoraciju s coco-cola gumenim bombonima, preslatko! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ove kocke krasno izgledaju ! Nisam niti ja ljubitelj gaziranih pića, ali volim okus coca cole i vjerujem da bi mi se ovaj kolač svidio !

    ОдговориИзбриши
  3. Gazirana pića uopšte ne koristimo u kući, ali ovaj kolač me oduševljava

    ОдговориИзбриши
  4. Meni se bas svidja ideja, jos kad sam videla famozne koka-kola bombone. To me odmah vratilo u vreme kada je moj tata razocaran u americku politiku odlucio da se cola a ni fanta ne sluze vise na slavi, a on je insistirao i na tome da nece vise ni te gumene bombone da jede:) Posle je docekao da mu unuci, koje apsolutno obozava, budu Amerikanci, doduse srpskog porekla, i sad jedva ceka da dodje u Ameriku da ih vidi. Moram da priznam odkako sam dosla u Ameriku uopste ne pijem koka-kolu, jednostavno mi smeta, kao onda kad sam bila mala.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu