Zima se još koleba da li će pokazati svoje ledene zube još jednom , a topli dani su nekako sve dalji kad pogledam kroz prozor i vidim oblačno nebo i sivilo koje traje već par dana.
To su oni dani kad imate višak vremena i zasučete rukave i napravite pizzu po svojoj želji .
Špargle kod nas možete nabaviti samo u teglama , retko kad sveže . Ja posegnem uvek za teglom , jer su ubrane u sezoni i koliko toliko zadovoljavaju kriterijume dobrog kvaliteta .
Sezona je od početka aprila pa do prvih višanja tj. kraja juna negde 24 juna . Posle toga su nejestive.
Sastojci :
500 gr. brašna tip 400
20 gr. kvasca
ravna kašičica soli
4 kašike maslinovog ulja
220 ml mlake vode
+
100 ml kečapa
280 gr. špargli
150 gr. domaće kobasice
200 gr. goude ili sira po želji
oregano po želji
Priprema :
Rastopiti kvasac u mlakoj vodi. Prosejati brašno . Napraviti udubljenje i sipati mešavinu kvasca i vode, ulje i posoliti . Polako obrušavati " zidove " brašna i mesiti testo dok se ne odvoji od ruke . Najbolji pokazatelj su rupice ako presečete testo na pola .
Razviti testo oklagijom na pola centimetra debljine i staviti u podmazani četvrtani pleh dimenzija 30 x 24 cm .
Premazati testo kečapom, naslagati špargle i domaću kobasicu . Posuti ribani sir i oregano. Peći 25 do 30 tak minuta na 200 stepeni.
Divna je, obožavam špargle.
ОдговориИзбришиP.S
U nekom maxiju, mislim u delta citiju sam ih videla zamrznute i bele i zelene. Mislim da je u pitanju bio njihov PL. Verovatno ih imaju i u Tempu, samo što ja tamo slabo idem.
Volim pizzu i ova mi jako fino izgleda, super si je napravila, a šparoge su uvijek dobar izbor. Ja ih volim i najčešće koristim one tanke , divlje, kada su u sezoni.
ОдговориИзбриши