Ovoga puta u KuVarijacijama je izglasana slatka mala izvrnuta torta sa bananama sa Palachinkinog bloga .
Palachinka je jedna od urednica online časopisa Mezze i  član tejsting tima Sale & Pepe .Osim toga  rado putuje, uživa u hrani , obožava da kuva i sve to ovekoveči svojim fotoaparatom i na blogu . Životni san je da otvori svoju sopstvenu poslastičarnicu.
U Marijinoj verziji je sa muskovado šećerom. 
Ja sam pravila dva puta sa žutim i belim- nema razlike .Možda dobar primer ako nema odredjene namirnice da ne odustajete od recepta , već zamenite drugom. 
Sastojci :
Karamela :
150 g belog šećera
1 kesica burbon vanile
75 g putera
Testo :
250 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
225 g šećera u prahu
125 g putera, istopljenog i ohlađenog
2 jaja
80 ml mleka
4 zelenije banane
Priprema :
Puter ,  šećer  i burbon vanilin šećer istopite u šerpici na srednjoj vatri. Mešajte dok 
smesa ne postane glatka. Sipajte je u okruglu tepsiju prečnika 26 cm. 
Banane isecite na kolutove i poređajte ih u koncentričnim krugovima 
preko karamele. Ja najčešće iskoristim 3-4 velike banane. 
U činiju prosejte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu. Blago 
umutite jaja sa mlekom i sipajte u suve sastojke zajedno sa istopljenim 
puterom. Izmešajte žicom da se sjedini, a zatim masu sipajte u pleh 
preko banana i poravnajte gornju površinu.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 30-40 minuta. Obavezno proverite 
da li je pečeno nakon 30 minuta tako što ćete kolač probosti čačkalicom i
 ako izađe suva znači da je gotovo, a ako ne, pecite još koji minut.
Sačekajte da se kolač malo prohladi, a zatim ga izvrnite na tanjir.
Napomena: Oprez ako koristite okrugli kalup za tortu kome se skidaju ivice! Može se desiti da karamela počne da curka na početku pečenja.
( tekst preuzet sa Palačinkinog  bloga  ) 
Rezime : težina pripreme ovog kolača jednostavna . Za lakše pečenje bih preporučila pek papir , lakše je odvojiti kolač i ne razmišljate da li će se kolač zalepiti za dno pleha. Kad je kolač pečen sačekajte dva tri minuta , izručite iz pleha pa potom lagano odvojite od pek papira . Koristite zelenije banane , jer zrele se istope . 
Za mene je ova torta prava letnja poslastica . Njegova prednost je što možete praviti i sa drugim voćem . Može se služiti i topao i hladan .  Najbolji način serviranja je topao sa kuglom sladoleda od vanile  i posut još krokantom. 
Vi odaberite svoju omiljenu kombinaciju . 

I kod tebe fin , ma baš izgleda sočno ja sam se dvoumila i sad mi žao što ga nisam napravila.
ОдговориИзбришиsuper je... lako se pravi . Za nenajavljene goste .
ОдговориИзбришиbaš je slatka :)
ОдговориИзбришиE baš divno što ti se kolač svideo! Nije mi palo na pamet, ali skroz si u pravu, ovo je jedan od onih recepata koje možeš da napraviš čak i onda kad nemaš sve sastojke :)
ОдговориИзбришиHvala ti puuuuno na divnim rečima! :*