Špagete sa tuna sosom na Đenovski način


Zahvalan i  brz recept . Često sam pravila ove špagete u mojim kulinarskim počecima . Iako su me svi zezali zbog jednoličnosti hrane pri svakom dolasku , ipak su je svi rado jeli i posle i sami kuvali.
Recept je iz  sedamdesetih kada je bilo malo vremena za kuvanje . 
Gotovo za 15 minuta.

Sastojci :
600 gr. špageta
90 ml ulja
3 kašike brašna
450 ml mleka
2 konzerve tune sa povrćem
1 ravna kašika začina
mirodjije po ukusu 
biber

Priprema :
Početak : stavite 3 litre vode sa kašikom soli da provri .
Nakon 4 minuta : voda je proključala i stavite špagete . Kuvajte dalje na srednjoj vatri uz povremeno mešanje. 
5 minut : zapržite brašno u ulju , dodajte mleko . Začinite začinom i pobiberite . Kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
13 minut : procedite kuvane špagete i prelijte sa malo maslinovog ulja ili pomešajte sa komadićem margarina da se ne lepe. 
14 minut : u zgusnuti sos dodati tunu sa povrćem i mirodjiju i skloniti sa vatre .
15 minut : servirati špagete sa sosom i posuti ribanim parmezanom ili kačkavaljem. 

ps : Može i kao posna varijanta za " lakšu " verziju posta - mleko zamenite neutralnim sojinim mlekom , špagete posnim špagetama , a sir analognim sirom. 


Коментари

  1. Deluje mi jako zanimljivo. Obicno pomesam spagete sa kiselom pavlakom i tunjevinom ali cini mi se da bi ovaj tvoj recept bio bolja varijanta. sigurno cu da ga isprobam!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama