Zahvalan i brz recept . Često sam pravila ove špagete u mojim kulinarskim počecima . Iako su me svi zezali zbog jednoličnosti hrane pri svakom dolasku , ipak su je svi rado jeli i posle i sami kuvali.
Recept je iz sedamdesetih kada je bilo malo vremena za kuvanje .
Gotovo za 15 minuta.
Sastojci :
600 gr. špageta
90 ml ulja
3 kašike brašna
450 ml mleka
2 konzerve tune sa povrćem
1 ravna kašika začina
mirodjije po ukusu
biber
Priprema :
Početak : stavite 3 litre vode sa kašikom soli da provri .
Nakon 4 minuta : voda je proključala i stavite špagete . Kuvajte dalje na srednjoj vatri uz povremeno mešanje.
5 minut : zapržite brašno u ulju , dodajte mleko . Začinite začinom i pobiberite . Kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
13 minut : procedite kuvane špagete i prelijte sa malo maslinovog ulja ili pomešajte sa komadićem margarina da se ne lepe.
14 minut : u zgusnuti sos dodati tunu sa povrćem i mirodjiju i skloniti sa vatre .
15 minut : servirati špagete sa sosom i posuti ribanim parmezanom ili kačkavaljem.
ps : Može i kao posna varijanta za " lakšu " verziju posta - mleko zamenite neutralnim sojinim mlekom , špagete posnim špagetama , a sir analognim sirom.
Deluje mi jako zanimljivo. Obicno pomesam spagete sa kiselom pavlakom i tunjevinom ali cini mi se da bi ovaj tvoj recept bio bolja varijanta. sigurno cu da ga isprobam!
ОдговориИзбриши