ovo je jedna od lakih , ekonomičnih poslastica .
Ne zahteva mašinu za sladoled . Sve što trebate je par minuta vremena , miksirštap ili blender i sastojke.
Otkad mi se pokvarila mašina prošlog leta , promenio se i moj ugao gledanja u spravljanju ovih ledenih poslastica. Preokrenula sam postupak rada i došla do istog rezultata i po meni lakšeg , jer priznaćete nije zabavno mešati sorbe svakih tri sata u zamrzivaču , a o kristalima da ne govorim.
Sastojci :
500 gr. zamrznutih jagoda
100 gr. šećera
100 ml vode
Priprema :
Skuvati glukozni sirup od šećera i vode - kuvati šećer sa vodom otprilike tri minuta i skloniti sa vatre . Ohladiti potpuno ( možete čuvati i u frižderu 3 dana ).
Ostaviti zaledjene jagode 5 minuta na sobnoj temperaturi , potom ih odvojiti i staviti u plići širi sud. Sipati glukozni sirup i miksirštapom sitniti dok se ne sjedini .
Odmah vaditi kugle i servirati.
Od smese dobijete 9 kugli. Po ukusu podseća na rumenka, samo bogatija verzija i bez aditiva.
Za miksanje nemojte koristiti plastične miksirštapove. Onda bolje isitnite u secku.
Коментари
Постави коментар