kad vam padne šećer u danima posta...
Korišćena šolja od 200 ml.
Sastojci :
5 banana
sok jedne narandže
2 šolje brašna tip 400
1 šolja muslija ( po želji )
1 puna kašičica sode bikarbone
100 gr. grubo mlevenih oraha
100 gr. šećera
1 šolja ulja
50 gr. grubo iseckane čokolade za kuvanje
Priprema :
Prosejati brašno i pomešati sa muslijem , sodom bikarbonom , orasima i šećerom. Usitniti u blenderu ili miksirštapom banane sa narandžinim sokom i sipati sa uljem u brašno. Na kraju dodati usitnjenu čokoladu i mešati dok se ne sjedini.
Sipati u pek papirom obložen pleh ( 30 cm ) i peći 30 minuta na 200 stepeni. Posle 15 minuta prekriti alu - folijom . Pečeno ostaviti deset minuta u pećnici. Potom izvaditi i ohladiti.
Ohladjeno seći po želji.
baš kad padne šećer! :)
ОдговориИзбриши