U korama nema brašna ni praška za pecivo . Čokolada i orasi ovoga puta čine osnovu ove sočne torte.
Možda zvuči komplikovano , ali se veoma brzo i lako pravi .
Sastojci :
12 jaja
290 gr. šećera
290 gr. čokolade za kuvanje
350 gr. mlevenih oraha
Fil :
3 žumanca
5 kašika šećera u prahu
300 gr. mlečne čokolade
1 kašika rum arome
250 gr. margarina
za ukrašavanje :
1 kesica šlaga u prahu
1 kesica šlag krem vanila
1 kesica šlag krem čokolada
1 kesica šlag krem čokolada
Priprema :
Otopiti na pari čokoladu i malo ohladiti . Umutiti penasto jaja , dodati šećer i mutiti dalje dok masa ne " pobeli " . Dodati otopljenu čokoladu i mlevene orahe. Ispeći dve kore u pek papirom obložen četvrtani pleh dimenzija 25 x 40 cm na 180 stepeni 20- tak minuta . Ohladiti potpuno i potom skinuti pek papir.
Fil : na pari skuvati krem od žumanaca , šećera i mlečne čokolade. Na kraju dodati rum aromu . Ohladiti. Umutiti margarin i dodavati kašiku po kašiku fila uz stalno mućenje. Filovati kore i ostaviti u frižderu dva sata . Potom ukrasiti po želji. Možete čokoladnu glazuru ili šlag. Na slici šlag, šlag krem vanila i čokolada.
Verzija za štampu
Pffffffffffff! Sastojci sve govore sami.
ОдговориИзбришиOdlična je. A i ime, ko joj izmisli, baš dobro.
ОдговориИзбришиDiiiivan klasik, cokolada moze uvek... kao i repete!:)))
ОдговориИзбриши