Direktor torta


za sve čokoljupce jedan klasik , prava domaća torta. Ubediće i one koji ne vole čokoladne...
U korama nema brašna ni praška za pecivo . Čokolada i orasi ovoga puta čine osnovu ove sočne torte.
Možda zvuči komplikovano , ali se veoma brzo i lako pravi .

Sastojci :
12 jaja
290 gr. šećera
290 gr. čokolade za kuvanje
350 gr. mlevenih oraha

Fil :
3 žumanca
5 kašika šećera u prahu 
300 gr. mlečne čokolade
1 kašika rum arome
250 gr. margarina

za ukrašavanje :
1 kesica šlaga u prahu 
1 kesica šlag krem vanila
1 kesica šlag krem čokolada

Priprema :
Otopiti na pari čokoladu i malo ohladiti . Umutiti penasto jaja , dodati šećer i mutiti dalje dok masa ne " pobeli " . Dodati otopljenu čokoladu i mlevene orahe. Ispeći dve kore u pek papirom obložen četvrtani pleh dimenzija 25 x 40 cm na 180 stepeni 20- tak minuta . Ohladiti potpuno i potom skinuti pek papir. 
Fil : na pari skuvati krem od žumanaca , šećera i mlečne čokolade. Na kraju dodati rum aromu . Ohladiti. Umutiti margarin i dodavati kašiku po kašiku fila uz stalno mućenje. Filovati kore i ostaviti u frižderu dva sata . Potom ukrasiti po želji. Možete čokoladnu glazuru ili šlag. Na slici šlag, šlag krem vanila i čokolada.
ps. na slikama je dupla mera tj. torta od 24 jaja i 6 žumanaca u filu.

Verzija za štampu





Коментари

Постави коментар