ili hlebnjača . Mediteranska kombinacija kvasnog testa sa maslinovim uljem , šeri paradajzom , crnim maslina i ruzmarinom predstavljaju idealno rešenje za posni ručak.
Sastojci za testo :
600 gr. brašna tip 400
300 ml mlake vode
25 gr. svežeg kvasca
25 gr. svežeg kvasca
50 ml maslinovog ulja
1 ravna kašika soli
+
par kapi maslinovog ulja
220 gr. šeri paradajza
220 gr. crnih maslina bez koštica
3 kašike susama
3 kašike ruzmarina
Priprema :
Rastopiti kvasac u mlakoj vodi i pomešati sa ostalim sastojcima. Umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu sat vremena da se diže. Potom razmesiti , rastanjiti oklagijom ili rukama i staviti u podmazan pleh prečnika 32 cm .
Prstima praviti udubljenja u testu i namazati ga sa maslinovim uljem. Posuti susam i ruzmarin , poredjati ravnomerno šeri paradajz i crne masline.
Peći na 180 stepeni 50 do 55 minuta. Malo ohladiti i potom seći na željene komade.
ps. Možete i manje soli staviti u testo, po ukusu .
Obožavam je u svim kombinacijama, slatke i slane ili obje kombinacije u jednoj. Fino izgleda. :)
ОдговориИзбришиJoj, što je ovo dobro! Imam sušeni paradajz, nedavno sam mesila neki hlebac sa njima i bio je fantastičan, pa ću probati i ovako plus sa maslinama!
ОдговориИзбриши