Sastojci :
4 litre kozijeg mleka
1 i po kašika esencije
1 kašičica soli
50 do 75 gr. isečene pečenice
100 gr. mlevenih pistaća
biber
Prokuvati kozije mleko sa kašičicom soli. Sipati esenciju i kuvati na istoj vatri još 3 minuta dok se ne pojavi sirutka. Skloniti sa vatre i ostaviti deset minuta da se prohladi. Procediti kroz čistu , pamučnu pelenu i rastanjiti procedjeni sir po alu- foliji . Poredjati pečenicu po siru i uviti . Ostaviti jedan dan u frižderu da se stegne.
Potom uvaljati u mlevene pistaće i mleveni biber .
Pravljeno za Food and Wine 2013.god. u Novom Sadu. Tema sirni specijaliteti koji prijanjaju uz vino.
Pravljeno za Food and Wine 2013.god. u Novom Sadu. Tema sirni specijaliteti koji prijanjaju uz vino.
Uh, ovo je fantastično kao predjelo...jako mi se sviđa.
ОдговориИзбришиImam jednu kesu slanih pistaća napraviću za neko slavlje.
ОдговориИзбриши