Ajme , koliko nas je ! U mesecu novembru tema kesten , domaćica Nale Coolinarija .
Vreme je posta , pa sam se odlučila za naš klasik.
Sastojci :
200 gr. šećera
100 ml vode
400 gr. kesten pirea
160 gr. crne čokolade
200 gr. margarina
10 kašika posnog , mlevenog keksa
kašičica cimeta
4 kašike ruma
sok pola limuna
6 - 7 korica za Rozen
+
250 gr. šećera u prahu
4 kapi arome maline
4- 6 kašika vode
par kapi ulja
šećerna srca
Priprema :
Ušpinovati šećer sa vodom. Dodati kesten pire i čokoladu i istopiti na tihoj vatri i mešati dok se ne zgusne. U topao fil dodati margarin , cimet, rum, limunov sok , mleveni keks i sve dobro sjediniti. Namazati korice rozena i ostaviti sat vremena u frižderu . Potom premazati šećernom glazurom.
Šećerna glazura : pomešati šećer u prahu sa aromom maline , par kapi
ulja i vodom . Smesa ne sme biti ni previše retka ni gusta. Rasporediti
po gornjoj korici i posuti šećernim srcima.
Oooo, nesto lepo si nam spremila. Bas divna poslastica, jako mi se dopalo. Hvala, draga!
ОдговориИзбришиMeni ovaj kolačić odlično zvuči i izgleda, sigurno je jako mirisan i ukusan !
ОдговориИзбриши