Ajme - Rozen sa kestenom


Ajme , koliko nas je ! U mesecu novembru tema kesten , domaćica Nale Coolinarija .
Vreme je posta , pa sam se odlučila za naš klasik.

Sastojci :
200 gr. šećera
100 ml vode 
400 gr. kesten pirea
160 gr. crne čokolade 
200 gr. margarina 
10 kašika posnog , mlevenog keksa
kašičica cimeta
4 kašike ruma
sok pola limuna
6 - 7  korica za Rozen
+
250 gr. šećera u prahu
4 kapi arome maline
4- 6 kašika vode
par kapi ulja
šećerna srca

Priprema : 
Ušpinovati šećer sa vodom. Dodati kesten pire i čokoladu i istopiti na tihoj vatri i mešati dok se ne zgusne. U topao fil  dodati margarin , cimet, rum, limunov sok , mleveni keks i sve dobro sjediniti. Namazati korice rozena i ostaviti sat vremena u frižderu . Potom premazati šećernom glazurom. 
Šećerna glazura : pomešati šećer u prahu sa aromom maline , par kapi ulja i vodom . Smesa ne sme biti ni previše retka ni gusta. Rasporediti po gornjoj korici i posuti šećernim srcima. 



Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama