Ajme ! Indijski sutlijaš - Sevia kir po Gastronomadovom receptu


27 . jula je održana kulinarska radionica Gastronomada . Pozivu se odazvalo nas par kulinara u želji da izadjemo iz okvira bakine i mamine kuhinje i zaronimo u svet internacionalnih specijaliteta i naučimo naravno nešto novo. Iako mi Tajana pridaje veći značaj , obe nas je na ovu radionicu odvela znatiželja . Meni je bilo prijatno subotnje poslepodne provedeno sa istomišljenicima i opuštena atmosfera gde niste morali objašnjavati zašto kuvate i zašto ste gurman. Već duže vreme sam planirala da napravim indijski sutlijaš koji je Tajana napravila na radionici  , tako da se nisam dvoumila kad je Zoka zadala temu. Moram priznati i da gledam "Odbačenu " , JA koja nikad nije gledala serije :D
Pravila po Gastronomadovom receptu , možete original videti ovde .
Tajaninu verziju ovde .
Isti recept možete videti ovde  -  na Coolinarici  .
Ja sam prilagodila postu i napravila posnu verziju. Slatku pavlaku nisam dodavala , zamenila sam narandžinim sokom.

Sastojci :
40 gr. margarina
200 gr. posne fide - rezanaca za supu ( Danubius )
1 litar sojinog neutralnog mleka 
100 gr. mlevenih lešnika
50 gr. mlevenih badema
malo rendanog muskatnog oraščića
sok jedne narandže
1 rendana jabuka
3 kašike meda
2 kašike šećera
100 gr.kandiranih  brusnica

Kompot od višanja :
5 kašika šećera
300 gr. zamrznutih višanja

Priprema :
Rastopiti margarin i propržiti fidu uz stalno mešanje dok ne dobije zlatno- žutu boju. U proprženu fidu dosuti sojino mleko . Kad počne da se zgušnjava , dodati mlevene lešnike i bademe. Zasladiti šećerom i medom. 
Skloniti sa vatre i dodati brusnice , narandžin sok i rendanu jabuku.
Servirati sa kompotom od višanja : 5 kašika šećera karamelizovati i dodati smznute višnje. Višnje će pustiti svoj sok. Kuvati dok se tečnost ne reducira .

Verzija za štampu 
 




Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama