Baklava sa bundevom


Sastojci :
500 gr. kora za baklavu
600 gr. rendane bundeve
2 vanil šećera
7 kašika šećera
200 gr. seckanih oraha
+
šećerni sirup ili agda :
500 gr. šećera
300 ml vode
sok jednog limuna

Priprema :
Pomešati rendanu bundevu sa vanil šećerom , orasima i šećerom.  Poredjati sedam kora za baklavu i  rasporediti polovinu nadeva. Uviti i staviti u četvrtast,  podmazan pleh ( 25 x 40 cm ). Ponoviti još jednom. Zaseći baklave u razmaku od 4 cm . Peći 30 do 35 minuta na 200 stepeni. 
Šećerni sirup : kuvati vodu i šećer desetak minuta i potom dodati limunov sok . Preliti  još vruću baklavu i sačekati da upije .


Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama