Fbi rukavice : put do Perasta, oko sveta i nazad

Fbi rukavice , mesec novembar - decembar . Istražujemo Zokin blog My Pans and Pots.
          Zokin blog  pratim već duže vreme i upoznala sam je ove godine na Blogerijadi koja je održana u junu na Adi . Iako sam je pomešala sa Ivom zbog stylinga , veoma brzo sam shvatila sa se radi o svestranoj osobi čiji su hobiji blogovanje, fotografija i grafika . Saradnik je Meze online magazina i redovno učestvuje na Mikser Design food.
         Ideja da nazove svoj blog  My pans and pots- Moje šerpe i lonci je originalna , jer bez njih ne može nijedna domaćica ako misli da spremi neko jelo. Blog je na našem i engleskom jeziku , pregledan sa odličnim fotografijama koje karakteriše tamna pozadina i pripremljen specijalitet u prvom planu. Zoricini postovi su praćeni detaljnim objašnjenjima recepata sa tačnim merama , dogodovštinama koje prate svakog blogera pri spremanju dezerata , pričama o porodičnim receptima  kao i njenom kraju. Voli i internacionalnu kuhinju , a mislim da joj je mediteranska najdraža. Listu recepata možete pogledati ovde.
         Nisam se dvoumila šta ću spremati i idemo redom :
Peraška torta koja je nestala na Blogerijadi u junu brzinom svetlosti , po receptu njene bake - praćeno pričom o njenom nastanku  i običajima .
Grčka piknik pita koja me je oduševila na Blogerijadi . Recept je posvetila dragoj Senci sa bloga Na pikniku. Uspela sam da prenesem to oduševljenje na ukućane. Odlična kombinacija sastojaka (spanać, tikvice , pirinač , bosiljak, jogurt ) odvešće vas svežinom na obale Grčke i na tren ćete zaboraviti zimu  :D Ova slika nije najoptimalnija . Moja kuhinja je zimi mračna . Pored sveg truda , ova fotka jedino zadovoljava kriterijume.
Toskanska supa od paradajza i starog hleba - napravila sam posnu varijantu i usitnila miksir štapom. Dvopek sa belim lukom  daje ovoj supi sa mediteranskim touchom gustinu .Kad postite , nemate baš veliki izbor supa. Toplo vam je preporučujem...
Irska riblja pita - posna varijanta  uvrštena je u naš jelovnik . Izazvala je wow efekat na prvi zalogaj kod mojih ukućana. Činjenica da ćemo praviti svakog petka i duplu meru , valjda dovoljno govori ...
Posle svakog jela se čulo samo " Mhmmm ! Sanja , ovo je prva liga ! " tako da sam umalo nazvala post " Prva liga kod Zoke ". Svi blogeri dobro kuvaju , odlučuju samo finese . A Zoka poseduje taj know haw zbog kojeg je uvek korak ispred i spada u red najčitanijijih blogova u blogosferi.


Коментари

  1. Divan izbor, mislim da smo svi bili odusevljeni ovim krugom... sve najlepse ti zelim u Novoj godini, puno radosti, lepih trenutaka i finih receptica!:))

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Sanja, mnogo ti hvala od srca na ovim divnim rečima. Nemaš pojma koliko mi je drago što se hrana dopala i tebi i tvojim ukućanima. Sve što si spremila izgleda predivno a Peraška torta zauzima posebno mesto u mom srcu.
    Tebi i tvojima želim srećnu Novu godinu , puno lepih zajedničkih trenutaka , zdravlja i sreće.
    Šaljem vam puno pozdrava

    ОдговориИзбриши

Постави коментар