Posna zlevanka sa bundevom

Sastojci :
1,8 kg rendane bundeve
vanil šećer
250 do 300 gr. šećera
500 gr. kukuruznog brašna
100 ml ulja 
100 gr. suvog groždja 
100 gr. kandiranih brusnica
sok jednog limuna

Priprema :
Pomešati rendanu bundevu sa šećerom i vanil šećerom i ostaviti desetak minuta da bundeva pusti svoj sok. Dodati kukuruzno brašno  , ulje , limunov sok, suvo groždje i brusnice i rukama sve dobro sjediniti tako da se kukuruzno brašno rasporedi po rendanoj bundevi.
Sipati smesu u podmazan okrugli pleh prečnika 32 cm . Peći 40 minuta na 200 stepeni. 
Može se servirati vruća, tad je malo mekša ili ostaviti preko noći i servirati hladnu. Kukuruzno brašno upije sokove , bude sočnija i lakše je za rezanje.
Prijavljeno za Ajme, koliko nas je ! Mesec decembar, domaćica Zorica.


Коментари

Постави коментар