Sastojci :
200 gr. margarina ili putera
200 gr. šećera
200 gr. čokolade za kuvanje
4 jaja
1 vanil -šećer
425 gr. brašna tip 400
1 prašak za pecivo
100 gr. grubo mlevenog badema
3 kašike ruma
pola kašičice cimeta
+
šećerna glazura :
400 gr. šećera u prahu
125 ml vode
1 kašika ulja
Priprema :
Otopiti na pari margarin sa čokoladom , vanil -šećerom i šećerom. Ohladiti smesu . Potom sipati u prosejano brašno sa praškom za pecivo . Dodavati jedno po jedno jaje uz stalno mućenje i na kraju mlevene bademe , rum i cimet.
Sipati smesu u kalup za mini kuglofe ( mafine ) i peći 20 do 25 minuta na 175 stepeni. Ohladiti deset minuta , potom izručiti iz kalupa. Preliti svaki šećernom glazurom.
Šećerna glazura : šećer u prahu pomešati sa vodom i uljem , tako da masa ne bude ni retka ni gusta .
Posuti svaki mini kuglof šećernim srcima.
ps. isti recept važi i za belu čokoladu , samo što bela čokolada karamelizira tokom pečenja. Mora se kalup dobro podmazati , inače se kuglofi zajlubiti u vaš kalup i nećete ih moći razdvojiti. Tako je stradala jedna tura kuglofa . Po ukusu su bolji i intenzivniji sa crnom čokoladom.
Ako upakujete u celofan svaki ponaosob i ukrasite ukrasnom trakom - odličan poklon za drage osobe .
Verzija za štampu
Verzija za štampu
Super su mi ova srčeka, to nisam nigdje našla
ОдговориИзбришиima u zemljama EU . Oetker i drugi proizvodjači . Košta jedan euro . U medjuvremenu su se pojavili i kalupi , pa se može praviti od fondana .
ИзбришиJako fini kuglofići, sviđa mi se ovaj recept i super si ih ukrasila, tako lijepo i nježno izgledaju !
ОдговориИзбриши