Recept je sa bloga drage Milane Šerpe, lonci i poklopci ...
Nesquik svi vole - i staro i mlado tako da je bilo samo pitanje vremena kad ću ga praviti . Napravila sam male izmene da bih dobila viši kolač i napravila duplu meru fila . Prilagodila sam i tehniku pravljenja ...
Original Milaninog recepta možete pročitati ovde .
Sastojci :
6 jaja
150 gr. margarina
150 gr. brašna
150 gr. Nesquika
1 prašak za pecivo
+
6 kašika marmelade od kajsije
Fil beli :
800 gr. kisele pavlake
100 gr. šećera u prahu
2 kesice vanil - šećera
Fil crni :
800 gr. kisele pavlake
250 gr. Nesquika
100 gr. šećera u prahu
1 kašika ulja
Priprema :
Umutiti penasto 6 jaja i dodati Nesquik kakao pomešan sa prosejanim brašnom i praškom za pecivo , otopljeni margarin . Sipati smesu u pek papirom obložen pleh dimenzija 25 x 40 cm . Peći 15 do 18 minuta na 180 stepeni. Morate gledati da ne zagori. Vreme pečenja zavisi od štednjaka . Razlikuje se od jednog do drugog.
Skinuti sa pečene kore pek papir i namazati vruću koru marmeladom od kajsije. Ohladiti potpuno.
Staviti četvrtani okvir oko kore radi lakšeg rasporedjivanja filova .Podesiti veličinu i fiksirati.
Pomešati za beli fil kiselu pavlaku , šećer u prahu i vanilin šećer i premazati preko kore.
Za crni fil pomešati sastojke i rasporediti ravnomerno po belom filu.
Ostaviti u frižderu preko noći da se stegne .
Ujutru ukloniti okvir i seći na željene parčiće.
ps. možda će vam se posle pečenja činiti da je kora tvrdja, medjutim kisela pavlaka je posle natapa i bude izuzetno meka i sočna . U kombinaciji sa marmeladom i filovima od pavlake i kakaoa pravi raj za ljubitelje Nesquika , a miris ne trebam ni da komentarišem. Nije džaba najčitaniji recept u regionu.
Pri pravljenju koristite isključivo Imlekovu - ipak je nakvalitetnija.
Ja sam koristila neku drugu i kolač je malo " kliznuo " , ali nije puno . Izgledao je kao da ima čokoladnu glazuru .
Mmm super sočno djeluje
ОдговориИзбриши