Sastojci :
2 kg očišćenog oslića
malo brašna tip 400- oko 50 gr.
10 zrna bibera
4 lista lovora
4 šolje vode
pola šolje belog sirćeta ili aceta balsamika
1 ravna kašika soli
pola kašičice šećera
300 gr. mladog luka
malo peršuna
malo peršuna
+
krompir pire :
1,5 kg belog krompira
150 ml vode ili sojinog mleka
150 gr. margarina
Priprema :
Oslić iseći na željenu veličinu , malo posoliti i uvaljati svako parče u brašno . Redjati ribu u uljem podmazan pleh . Peći u rerni 30 minuta na 160 stepeni.
Za to vreme skuvati marinadu : prokuvati vodu sa sirćetom , solju , biberom , lovorom i šećerom . Skloniti sa vatre i dodati iseckani mladi luk ( ili iseckani crni luk kao alternativa ) i seckani peršun.
Pečenu ribu prebaciti u neki dublji uži sud i ocediti od masnoće . Preliti marinadom i ostaviti dva sata na sobnoj temperaturi da marinira ( može i preko noći - 12 h , ali onda držite u frižderu ).
Krompir pire :
Oljuštiti krompir i kuvati ga sa kašikom soli u tri litre vode dvadesetak minuta.
Ocediti ga . Izgnječiti ili propasirati kroz krompir presu i pomešati sa sojinim mlekom ( ili vodom ) i margarinom . Mešati dok se ne sjedini.
Коментари
Постави коментар