Deca će ih obožavati... kako mala , tako i velika :D
Priprema :
Sastojci :
75 ml vode
150 gr. šećera
300 gr. keksa sa čokoladnim punjenjen - Noblice
100 gr. mlevenih oraha
100 gr. čokolade za kuvanje
100 gr. čokolade za kuvanje
2 banane
150 gr. margarina
+
4 lista oblatne
Sastojci za šaum :
6 belanaca
150 ml vode
300 gr. šećera
20 gr. želatina
pola bočice arome banane
Čokoladna glazura :
500 gr. čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
2 kašike šećera
100 gr. margarina
+
100 gr. mlečne ili bele čokolade
Izgnječiti viljuškom dve banane i pomešati sa mlevenim Noblicama i mlevenim orasima . Ušpinovati šećer sa vodom i dodati margarin i čokoladu da se otope. Preliti preko keks smese i sjediniti . Premazati 4 lista oblatne i staviti u frižder . Staviti neki teži predmet na oblatnu da se slepe. Posle 2 sata iseći na željenu veličinu.
Šaum : umutiti penasto belanca . Ušpinovati šećer sa vodom i dodati omekšali želatin prema uputstvu. Dodavati kašiku po kašiku ušpinovanog šećera sa želatinom u belanca uz stalno mućenje ( 15 minuta ) . Na pola mućenja dodati pola bočice arome banane. Naneti špricem na izrezane oblatne i ostaviti dva sata u frižderu da se stegne.
Čokoladna glazura : Otopiti čokoladu na pari sa slatkom pavlakom , šećerom i margarinom . Preliti svaku oblatnu posebno , najbolje na nekoj tacni. Ova mera je dovoljna za 24 oblatne .Poprskala sam mlečnom što mi je ostala od Šaum Oreo oblatni ; vi otopite čokoladu po želji i poprskajte. Ukrasiti šarenim mrvicama.
Ostaviti u frižderu da se čokoladna glazura stegne.
Osvojeno prvo mesto na " Domaćici meseca " u organizaciji " Pošalji recept " . Sreća, sreća , radost !
Verzija za štampu
Verzija za štampu
Коментари
Постави коментар