Пређи на главни садржај

Med sa djumbirom za jačanje imuniteta


Prednost društvenih mreža je što možete videti razne korisne stvari , tako i ovaj recept "lijek jedne bosanke".
Mada se djumbiru pripisuju čudesna svojstva , on prvenstveno se koristio još u antičkom dobu kao lek za bolesti očiju , protiv mučnine , bolesti žuči , tankog i debelog creva i upala . Prijatnog je mirisa , a ljutkasti ukus potiče od džindžer ulja koji je glavni sastojak djumbira. 
Djumbir  ima antioksidativno, antiemetično i protivupalno dejstvo i štiti  od raznih vrsta prehlada do reuma i mišićnih oboljenja. U novije vreme je otkriveno da sprečava i koagulaciju krvi. 

Sastojci :
350 gr. prirodnog meda 
300 gr. narendanog djumbira
sok jednog limuna 

Priprema :
Pomešati narendani djumbir sa limunovim sokom da ne bi oksidirao . Potom pomešati sa medom i sipati u čistu teglu . Čuvati u frižderu. 
 Uzimati samo plastičnom ili drvenom kašičicom za med.

Dok ste bolesni  uzimajte tri kašičice na dan, kada ozdravite samo  jednu. 

Djumbir koliko je lekovit , može biti i toksičan - otrovan i može izazvati suprotno dejstvo kao i svi začini ili namirnice ako se uzimaju u prekomernoj meri ili se loše termički obradjuju.
Ja ne bih išla dotle sa tvrdnjom  da djumbir leči rak jer nije naučno dokazano , a i rak se ne može izlečiti. Može samo nestati -biti u remisiji .Sve ostalo su zablude!
Djumbir ubrzava metabolizam . Ako kod nekoga postoji dijagnosticiran kancer ili rak uzimati u malim količinama , jer ako se pretera u konzumiranju ubrzava deljenje kancerogenih ćelija i doprinosi bujanju raka.
Mogu vam preporučiti ovaj prirodni lek iz drugog razloga - provereno podiže imunitet posle par dana i uz odgovarajući režim ishrane i prepisane lekove ćete biti brže na nogama nego što iko od vas očekuje.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu