Med sa djumbirom za jačanje imuniteta


Prednost društvenih mreža je što možete videti razne korisne stvari , tako i ovaj recept "lijek jedne bosanke".
Mada se djumbiru pripisuju čudesna svojstva , on prvenstveno se koristio još u antičkom dobu kao lek za bolesti očiju , protiv mučnine , bolesti žuči , tankog i debelog creva i upala . Prijatnog je mirisa , a ljutkasti ukus potiče od džindžer ulja koji je glavni sastojak djumbira. 
Djumbir  ima antioksidativno, antiemetično i protivupalno dejstvo i štiti  od raznih vrsta prehlada do reuma i mišićnih oboljenja. U novije vreme je otkriveno da sprečava i koagulaciju krvi. 

Sastojci :
350 gr. prirodnog meda 
300 gr. narendanog djumbira
sok jednog limuna 

Priprema :
Pomešati narendani djumbir sa limunovim sokom da ne bi oksidirao . Potom pomešati sa medom i sipati u čistu teglu . Čuvati u frižderu. 
 Uzimati samo plastičnom ili drvenom kašičicom za med.

Dok ste bolesni  uzimajte tri kašičice na dan, kada ozdravite samo  jednu. 

Djumbir koliko je lekovit , može biti i toksičan - otrovan i može izazvati suprotno dejstvo kao i svi začini ili namirnice ako se uzimaju u prekomernoj meri ili se loše termički obradjuju.
Ja ne bih išla dotle sa tvrdnjom  da djumbir leči rak jer nije naučno dokazano , a i rak se ne može izlečiti. Može samo nestati -biti u remisiji .Sve ostalo su zablude!
Djumbir ubrzava metabolizam . Ako kod nekoga postoji dijagnosticiran kancer ili rak uzimati u malim količinama , jer ako se pretera u konzumiranju ubrzava deljenje kancerogenih ćelija i doprinosi bujanju raka.
Mogu vam preporučiti ovaj prirodni lek iz drugog razloga - provereno podiže imunitet posle par dana i uz odgovarajući režim ishrane i prepisane lekove ćete biti brže na nogama nego što iko od vas očekuje.

Коментари