Neću reći da su brže , niti lakše . Jedina prednost je što ne ljuštite krompire, mada i ove knedle imaju svojih caka. Nemojte očekivati da su kao od krompira, jer je testo kompaktnije . Možda još jedan način da spremite ovaj specijalitet.
Sastojci :
800 gr. kisele pavlake 3,2 %
600 gr. brašna tip 400 meko
200 gr. griza
4 jaja
2 kašike ulja
2 kašike ulja
2 vanil šećera
sok jednog limuna
+
14 do 18 očišćenih šljiva
14 do 18 kocki šećera
Mrvice :
300 gr. margarina
100 gr. šećera
300 gr. prezli
Priprema :
Prosejati brašno i pomešati sa grizom , vanil šećerom , kiselom pavlakom , uljem, jajima i limunovim sokom. Mešati dok se ne sjedini . Ostaviti smesu dva sata u frižderu da se stegne.
U svaku šljivu staviti kockicu šećera i obložiti je testom, brašnjavim rukama ,što je tanje moguće.
Prokuvati 3 litre vode sa kašičicom soli u dubljem sudu i u ključalu vodu stavljati spremljene knedle ( 6 najviše ) . Kuvati 15 do 18 minuta uz okretanje . Ocediti i valjati ih u mrvice .
Mrvice :
Otopiti margarin i dodati mrvice . Pržiti dok ne porumene . Na kraju dodati šećer i dobro izmešati.
ps. Kod ovih knedli je malo teže oceniti kad su kuvane . Maksimalno vreme kuvanja je 20 minuta , posle toga se raspadaju. Ako su ranije izvadjene , a već ste ih uvaljali u mrvice i zaključite da su mogle još par minuta da se kuvaju - nije razlog za paniku . Stavite ih u pleh i dopecite deset minuta na 200 stepeni.
Коментари
Постави коментар