kada imate višak belanaca...
Korišćena šolja od 200 ml.
Sastojci :
šolja belanaca
pola šolje šećera
šolja grubo mlevenih oraha ili pečenih lešnika
šolja brašna tip 400
1 kesica praška za pecivo
šolja suvog grožđa
šoljica ruma
100 gr. citronata
pola kašičice cimeta
3 kašike ulja
vanil šećer
100 gr. čokolade za kuvanje
+
100 gr. čokolade za kuvanje
2 kašike šećera
2 kašike vode
2 kašike ulja
Priprema :
Potopiti suvo grožđe u rumu .Čokoladu krupno iseckati i staviti pola sata u zamrzivač.Umutiti penasto belanca sa prstohvatom soli i dodati šećer i vanil šećer . Mutiti dok ne bude čvrst šne. Potom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo , mlevene orahe , suvo grožđe ,seckanu čokoladu, cimet i citronat i sve sjediniti.
Sipati u pek papirom obložen pleh prečnika 28 cm . Peći 25 do 27 minuta na 175 sepeni.
Ohladiti i preliti čokoladnom glazurom : otopiti čokoladu sa šećerom, uljem i vodom na tihoj vatri.
Seći po želji.
ps. ovaj kolač možete praviti i bez citronata, mada net obiluje receptima za domaći. Ako idete u inostranstvo, obavezno kupite . Obogaćuje ukusom svaki kolač , a košta samo 40 centi 100 gr.
Verzija za štampu
Verzija za štampu
Volim ovaj kolač
ОдговориИзбриши