Nećete verovati - skandalozno dobre ŠNE - NOKLE IZ RERNE

Brza alternativa ...

Sastojci za nokle  :
6 belanaca 
9 kašika hladne vode
9 kašika šećera

za krem : 
1 litra mleka 
6 žumanaca 
3 vanil šećera
4 kašike šećera 
sok pola limuna
40 gr. gustina ili brašna tip 400 meko 

za karamel : 
50 gr. kristal šećera 
5 kašika vode 
+
100 gr. listića badema 

Priprema :
Zagrejati rernu na 160 stepeni. 
Umutiti penasto belanca sa prstohvatom soli i dodati šećer i hladnu vodu . Mutiti dalje dok belanca ne udvostruče svoj volumen i nastane čvrst šne ( oko 10 tak minuta ). 
Podmazati uljem kalup za kuglof i sipati umućen šne .
Peći u unapred zagrejanoj pečnici TAČNO 12 minuta ... ni manje ni više. Potom malo otvoriti rernu da bi se izjednačila temperatura rerne i spoljna temperatura  i sprečilo spadanje volumena zapečenog snega. Izvaditi zapečeni sneg posle tri minuta. 
Krem : penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom , dodati gustin (ili  brašno ) . Prokuvati mleko i dodati smesu sa žumancima . Na tihoj vatri  kuvati 2 do tri minuta dok se smesa blago ne zgusne. Skloniti sa ringle i dodati limunov sok. 
Bademove listiće propržiti bez ulja u tiganju i 50 gr. posuti po  zapečenom snegu od belanaca.
Karamel : u tiganju karamelizovati šećer sa vodom i posuti preko šnea i listića badema.

Možete odmah jesti ili sačekati da se ohladi. 
Pri serviranju posuti ostatkom bademovih lisitća.
Kod ovih nokli ne znam šta me prvo oduševljava . Brzina pripreme ili šne ,vanil krem ili karamel u kombinaciji sa bademovim listićima . U roku od 30 minuta imate gotovu poslasticu i odlična je za nenajavljene goste ili "žutu minutu" posle 18 h .

Verzija za štampu 






Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama