Čokoladna keks baklava


Sastojci :
10 listova kora za baklavu
400 gr. bele čokolade
50 gr. margarina
3 kesice vanil šećera
200 gr. mlevenog keksa 
100 gr. mlevenih badema 
100 gr. suvog groždja
50 ml ruma
+
500 gr. šećera 
500 ml vode
2 limuna 

Priprema :
Potopiti suvo groždje u rumu najmanje pola sata. Rastopiti belu čokoladu sa margarinom na pari. Dodati vanil šećer, mleveni keks , bademe i suvo groždje sa rumom. Poslagati 5 listova kora za baklavu jednu do druge i filovati polovinom fila . Uviti i naseći  u razmaku od 3 cm. Ponoviti postupak još jednom.  Peći na 200 stepeni 30 do 35 minuta. 
Šećerni sirup : kuvati šećer sa vodom oko desetak minuta . Skloniti sa ringle i dodati limunov sok. Prelivati vruću baklavu dok ne upije. 

Pravljeno u okviru akcije "Domaćica meseca " ( Pošalji recept ) za decu  u Sremskoj Kamenici. 






Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama