Sastojci :
10 listova kora za baklavu
400 gr. bele čokolade
50 gr. margarina
3 kesice vanil šećera
200 gr. mlevenog keksa
100 gr. mlevenih badema
100 gr. suvog groždja
50 ml ruma
+
500 gr. šećera
500 ml vode
2 limuna
Priprema :
Potopiti suvo groždje u rumu najmanje pola sata. Rastopiti belu čokoladu sa margarinom na pari. Dodati vanil šećer, mleveni keks , bademe i suvo groždje sa rumom. Poslagati 5 listova kora za baklavu jednu do druge i filovati polovinom fila . Uviti i naseći u razmaku od 3 cm. Ponoviti postupak još jednom. Peći na 200 stepeni 30 do 35 minuta.
Šećerni sirup : kuvati šećer sa vodom oko desetak minuta . Skloniti sa ringle i dodati limunov sok. Prelivati vruću baklavu dok ne upije.
Pravljeno u okviru akcije "Domaćica meseca " ( Pošalji recept ) za decu u Sremskoj Kamenici.
Ovo je baš bogata baklava i jako lepo izgleda.
ОдговориИзбришиBaklava odlično izgleda, sigurno je i ukusna u ovoj kombinaciji sastojaka !
ОдговориИзбриши