Patin 15 : Knedle od povrća


Mesec dana brzo prodje . Imale smo drugi zadatak za Patin 15 , a to su knedle sa povrćem .


Originalni recept možete videti gore , a ovo je moja prilagodjena verzija .

Sastojci :
500 gr. mešavine ( krompir, mrkva , grašak  )
450 gr. starog hleba 
2 jaja 
100 ml mleka 
1 kašika brašna tip 400 meko 

100 gr. putra 
3 kašike prezli 
sir po želji - na slici kačkavalj 

Priprema : 
Iseći hleb na kriške i zapeći sa obe strane 5 minuta na 200 stepeni. Iskidati na manje komade. 
Umutiti jaja , dodati brašno i mleko i preliti preko hleba. 
Skuvati povrće u pola čaše vode i jednu kašičicu začina - kulinata (25 minuta ) . Potom ocediti i pobiberiti . Sjediniti sa prethodnom smesom. Oblikovati knedle mokrim rukama. 
Prokuvati 3 litre vode sa kašikom soli . Kad voda proključa , smanjiti vatru na 1 i spuštati u vodu knedle . Kuvati 30 -tak sekundi , vaditi rešetkom i dobro ocediti  . 
Propržiti prezle u putru i preliti knedle . Poslužiti sa rendanim kačkavaljem. 

Utisci :
Ja sam odrasla na knedlama i navikla sam na kompaktnije knedle. Same knedle su suvonjave , ali u kombinaciji sa prženim prezlama i kačkavaljem odlična vege priča. Prednost ovih knedli je što ih možete raseći i  podgrejati ujutru u tiganju na malo putra . Kombinaciju povrća možete sami izabrati . Ja sam izbegla mast , mislim da prženi putar dovoljno nadoknadjuje masnoću. Preporučila bih da na ovu meru dodate još dva jaja da bi olakšali sebi kuvanje knedli. 







Коментари

  1. Tvoje baš lepo i pravilno izgledaju. Moje nisu bile tako okrugle već nekako ćoškaste... Ali, dopao mi se ukus... :)

    ОдговориИзбриши
  2. Izgleda da smo se sve složile da traže neki saft a ne da budu poslužene same.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар