Prija oku , a isto i nepcu...
Sastojci :
150 gr. margarina ili putra
100 gr. šećera
1 vanil šećer
1 kašičica cimeta
200 gr. brašna tip 400 meko
1 prašak za pecivo
3 jaja
3 kašike mleka
sok pola limuna
5 do 6 jabuka ( delišes ili po želji )
30 gr. listića badema
Priprema :
Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Oljuštiti jabuke i iseći na ploške.
Sastojci :
150 gr. margarina ili putra
100 gr. šećera
1 vanil šećer
1 kašičica cimeta
200 gr. brašna tip 400 meko
1 prašak za pecivo
3 jaja
3 kašike mleka
sok pola limuna
5 do 6 jabuka ( delišes ili po želji )
30 gr. listića badema
Priprema :
Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Oljuštiti jabuke i iseći na ploške.
Umutiti margarin ( putar ) sa šećerom i vanil šećerom , potom dodavati jedno po jedno jaje uz stalno mućenje. Prosejati brašno sa praškom za pecivo i cimetom i izmešati sa prethodnom smesom. Dodati mleko uz mešanje i na kraju limunov sok . Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 cm.
Poredjati kružno jabuke po smesi i posuti listićima badema.
Peći 30 do 35 minuta na 200 stepeni.
Pečeno posuti prah šećerom .
Vrlo lep kolac, sa listicima badema na vrhu izgleda posebno ljupko.:))
ОдговориИзбришиOvako slicno pravimo i mi u Grckoj milopitu, tj kolac /tart sa jabukama i super je sa istopljenom karamelom ali prvi put vidim sa bademima, zanimljiva varijacija
ОдговориИзбриши