Sastojci :
1 kg. rendanog kupusa
300 gr. seckane paprike
3 glavice iseckanog crnog luka
2 čena iseckanog belog luka
pola kašičice šećera
pola kašičice aleve paprike
1 iseckana feferona
4 mala ili 2 veća paradajza
200 ml domaćeg paradajz soka
200 ml vode
1 puna kašičica soli
3 lovorova lista
150 gr. sojinih komadića
3 iseckane mrkve
peršun
biber
Priprema :
Propržiti seckani crni luk i beli u ulju sa pola kašičice šećera . Potom dodati alevu i seckanu papriku. Propržiti dok paprika malo ne omekša. Dodati rendani kupus , sojine komadiće , feferonu , mrkvu , lovorov list , paradajz i preliti paradajz sokom i vodom. Posoliti i pobiberiti i krčati na tihoj vatri ( 1 ) oko 40 -tak minuta. Skloniti sa vatre i dodati peršun.
Baš fino varivo, bogato povrćem... Dobra ideja su ti komadići soje! :)))
ОдговориИзбришиSojine komadiće i soju općenito ne koristim baš previše, ali ovo mi se sviđa, baš fino jelo !
ОдговориИзбриши