Пређи на главни садржај

Posna prolećna proja



Sastojci :
500 gr. kukuruznog brašna
100 gr. ovsenih pahuljica
1 kašičica praška za pecivo
300 ml maslinovog ulja
900 ml kisele vode
1 ravna kašika soli
1 kašičica kima
1 kašika curryja
300 gr očišćenog i opranog spanaća
2 praziluka

Priprema :
Propržiti iseckani praziluk sa dve - tri kašike ulja dok ne postane staklast , potom dodati curry i pržiti pola minuta . Dodati spanać i dinstati još 3, 4 minute i skloniti sa vatre . Ohladiti malo.
Pomešati sve suve sastojke i preliti sa maslinovim uljem i kiselom vodom uz stalno mešanje da ne nastanu grudvice . Na kraju dodati smesu sa spanaćem. 
Podmazati pleh prečnika 30 cm i sipati smesu . Peći na 200 stepeni 45 do 50 minuta .
Seći kad je proja polumlaka ili potpuno hladna. Mrvi se dok je vruća.




Коментари

  1. Pravi prolecni receptic, sa puno ukusnog zelenisa.... chef bas nije ljubitelj istog, pa zato meni uvek vise ostane.:) p.s. nego, jel ostalo mozda parcence za probu... bas lepe fotkice.:)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.