Пређи на главни садржај

Čizkejk " Tropico "


 Spisak sastojaka je malo duži , ali se čizika i ne pravi svaki dan . Možda će vam se i način pripreme činiti komplikovanim , mada je potpuno bezazlena. Na kraju se trud isplati i kolač će vas nagraditi dobrim ukusom .
Pravljeno za decu u Sremskoj Kamenici u okviru akcije  Color Pressa " Domaćica meseca " , mesec april , tema kolači sa sirom.

Sastojci za koru :
250 gr. brašna tip 400 meko
125 gr. margarina ili putera
65 gr. šećera
1 kašičica praška za pecivo
sok pola limuna
2 jaja veličine M

Sastojci za fil :
750 gr. neutralnog sirnog namaza
200 gr. kisele pavlake
50 gr. praška za puding ukus slatke pavlake
175 gr. šećera
100 gr. oranžata
100 gr. citronata
100 gr. sušenog voća Tropico mix Florida bel - kokos, papaja , ananas, banane
100 gr. suvog groždja
100 gr. iseckanih cashew oraha
3 jaja
2 burbon vanil šećera

Posip :
200 gr. margarina ili putra
100 gr. brašna tip 400 meko
50 gr. šećera
50 gr. kokosa
sok pola limuna
pola kašičice praška za pecivo

Preliv :
100 gr. bele čokolade
100 gr. šećera u prahu
3 kašike vode
2 kašike ulja

Priprema :
Izmešati sve sastojke za koru i razviti na brašnjavoj podlozi . Uzeti četvrtani pleh dimenzija 25 x 40 i metalni ram za tortu podesiti prema veličini pleha i obložiti pek papirom. Staviti testo i od ostataka formirati zid od 2 do tri centimetara . Staviti u zamrzivač 15 minuta . Potom peći 15 minuta na 200 stepeni. Izvaditi i malo ohladiti. Sipati fil .
Fil : umutiti penasto tri jaja sa šećerom i lagano izmešati sa sirom i pavlakom. Na kraju dodati sve ostale sastojke i sipati preko kore. Peći 30 minuta na 180 stepeni - gornji i donji grejač.
Zamesiti sve sastojke za posip i posuti po polupečenom kolaču.
Peći na 180 - 200 stepeni , gornji grejač još 15 do 20 minuta .
Pečeni kolač malo ohladiti i potom preliti prelivom.
Preliv : otopiti 100 gr. bele čokolade na pari . Izmešati šećer u prahu vodu i ulje i spojiti sa otopljenom čokoladom.
Ostaviti kolač da se ohladi tokom noći. Ujutru iseći na željene komade.

Recept za Oreo višnja čizkejk za par dana .




Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu