Čizkejk " Tropico "


 Spisak sastojaka je malo duži , ali se čizika i ne pravi svaki dan . Možda će vam se i način pripreme činiti komplikovanim , mada je potpuno bezazlena. Na kraju se trud isplati i kolač će vas nagraditi dobrim ukusom .
Pravljeno za decu u Sremskoj Kamenici u okviru akcije  Color Pressa " Domaćica meseca " , mesec april , tema kolači sa sirom.

Sastojci za koru :
250 gr. brašna tip 400 meko
125 gr. margarina ili putera
65 gr. šećera
1 kašičica praška za pecivo
sok pola limuna
2 jaja veličine M

Sastojci za fil :
750 gr. neutralnog sirnog namaza
200 gr. kisele pavlake
50 gr. praška za puding ukus slatke pavlake
175 gr. šećera
100 gr. oranžata
100 gr. citronata
100 gr. sušenog voća Tropico mix Florida bel - kokos, papaja , ananas, banane
100 gr. suvog groždja
100 gr. iseckanih cashew oraha
3 jaja
2 burbon vanil šećera

Posip :
200 gr. margarina ili putra
100 gr. brašna tip 400 meko
50 gr. šećera
50 gr. kokosa
sok pola limuna
pola kašičice praška za pecivo

Preliv :
100 gr. bele čokolade
100 gr. šećera u prahu
3 kašike vode
2 kašike ulja

Priprema :
Izmešati sve sastojke za koru i razviti na brašnjavoj podlozi . Uzeti četvrtani pleh dimenzija 25 x 40 i metalni ram za tortu podesiti prema veličini pleha i obložiti pek papirom. Staviti testo i od ostataka formirati zid od 2 do tri centimetara . Staviti u zamrzivač 15 minuta . Potom peći 15 minuta na 200 stepeni. Izvaditi i malo ohladiti. Sipati fil .
Fil : umutiti penasto tri jaja sa šećerom i lagano izmešati sa sirom i pavlakom. Na kraju dodati sve ostale sastojke i sipati preko kore. Peći 30 minuta na 180 stepeni - gornji i donji grejač.
Zamesiti sve sastojke za posip i posuti po polupečenom kolaču.
Peći na 180 - 200 stepeni , gornji grejač još 15 do 20 minuta .
Pečeni kolač malo ohladiti i potom preliti prelivom.
Preliv : otopiti 100 gr. bele čokolade na pari . Izmešati šećer u prahu vodu i ulje i spojiti sa otopljenom čokoladom.
Ostaviti kolač da se ohladi tokom noći. Ujutru iseći na željene komade.

Recept za Oreo višnja čizkejk za par dana .




Коментари