Sastojci :
900 gr. graham brašna
300 gr. brašna tip 500
600 ml mlake vode
100 ml maslinovog ulja
20 gr. svežeg kvasca
1 ravna kašika soli
pola kašičice šećera
3 kašike lana
60 gr. suncokreta
60 gr. bundevinih semenki
Priprema :
Veče pre pravljenja hleba zamesiti " kiselo " testo od 300 gr. brašna , 300 ml mlake vode , šećera i kvasca i ostaviti u dubljoj posudi preko noći . Zimi na sobnoj temperaturi , leti u frižderu.
Ujutru pomešati nadošlo testo sa preostalim sastojcima i zamesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu sat vremena da udvostruči svoj volumen. Nakon toga , podeliti na dve jufke i oblikovati vekne.
Staviti vekne u dva pek papirom obložena četvrtasta kalupa i peći 40 do 45 minuta na 200 stepeni.
Kad je pečeno , gornju koru premazati parčetom putera / margarina i okrenuti hlebove na gornju stranu da gornja kora odmekne.
Коментари
Постави коментар