Пређи на главни садржај

Slatke mini pizze sa višnjama


Korišćena šolja od 200 ml .

Sastojci :
1 šolja jogurta 3, 2% masti
2 šolje brašna tip 400 meko
1 kesica praška za pecivo
na vrh noža soli
kašičica šećera

Fil :
300 gr, očišćenih višanja
4 kašike šećera
1 prašak za puding ukus vanila
50 ml vode

Posip :
60 gr . putra ili margarina
90 gr. šećera
120 gr. brašna tip 400 meko

Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo , dodati preostale sastojke i zamesiti glatko testo. Podeliti na 12 loptica i rastanjiti svaku nauljenim rukama i slagati u dva pleha. Premazati kašikom - kašikom i po fila.
Fil : skuvati višnje sa šećerom dok ne puste sok. Razmutiti prašak za puding u vodi i dodati u proključale višnje. Kuvati minuta- dva i potom skloniti sa vatre. Malo ohladiti i time premazati testo. 
Peći 10 minuta na 200 stepeni . Potom izvaditi i posuti posipom.
Posip : pomešati sve sastojke , zamesiti i izmrviti prstima . Posuti po polupečenim mini pizzama i vratiti u rernu . 
Peći dalje još 10 do 13 minuta .
Servirati vruće ili hladne sa slatkom pavlakom  ...







Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 k...

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.