KuVarijacije : Farinata sa maslinama , ruzmarinom i alevom paprikom


KuVarijacije , mesec jun , tema Farinata sa maslinama , ruzmarinom i tucanom paprikom.
Ovaj recept mi je ostao u sećanju sa prošlogodišnje Blogerijade i drago mi je da je izglasan. Pored Gaginog soparnika , Vesnina Farinata koju je pravila sa malim izmenama po Majinom receptu je zasenila sve druge specijalitete. Tad sam iz pristojnosti pojela dva parčeta , mada sam mogla više. Ne pitajte me koliko sam pojela kući... 
Odlična farinata , posna i  bez glutena .
Originalni  Vesnin recept možete videti ovde , a ovo je moja verzija. 

Sastojci : 
250 gr. brašna od leblebija ( prodavnica zdrave hrane )
450 ml kisele vode
1 kašičica himalajske soli
150 gr. zelenih  maslina sa paprikom
pola kašičice sušenog ruzmarina
1 kašičica aleve paprike
4 - 5 kašika ulja
50 gr. susama
50 gr. lana

Priprema :
Zagrejati rernu na 210 stepeni. Obložiti okrugli pleh prečnika 30 cm pek papirom. 
Pomešati polako brašno od leblebija sa kiselom vodom da ne nastanu grudvice , posoliti , pobiberiti, dodati ulja , ruzmarina , iseckane masline i sve sjediniti.
Sipati u pleh i posuti susamom i lanom . Peći 40 minuta. 




Коментари

  1. Tvoja izgleda fenomenalno, pravila sam je i ja ali mi je mnogo tanja jer nisam imala prikladan pleh, ali ukus joj je fantastičan. Moj post će biti sutra.

    ОдговориИзбриши
  2. Dobra ti je fora sa nineralnom vodom a i dobro si je napakovala semenkama!

    ОдговориИзбриши
  3. A ja je jutros spremala za doručak... Tvoja izgleda božanstveno! ♥

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama