Tema " Domaćice meseca " u junu - slaniš sa šampinjonima i namenjeno deci u dečijem selu Sremska Kamenica.
1 kg brašna tip 500
2 praška za pecivo
500 ml kisele vode
250 ml ulja
400 gr. očišćenih , iseckanih šampinjona
1 kašičica soli
120 gr. posnog sira
+
14 - 15 sojinih odrezaka
100 ml senfa
150 gr. susama
400 gr. šampinjona
8 glavica očišćenog , iseckanog crnog luka
1 kašičica karija
pola kašičice soli
bibera
ravna kašičica šećera
kečap
krastavac
Priprema :
Ispržiti šampinjone sa dve - tri kašike ulja desetak minuta. Ohladiti.
Prosejati brašno sa praškom za pecivo , dodati kiselu vodu , so , ulje i pržene šampinjone i zamesiti glatko testo . Formirati valjak i podeliti na 14 do 15 delova . Oblikovati pogačice i stavljati u pek papirom obložen pleh . Peći na 200 stepeni 40 minuta , Potom izvaditi iz rerne , posuti posnim sirom i vratiti 5 minuta da se sir istopi.
Skuvati sojine odreske u litri i po vode sa kašikom soli. Potom ocediti i malo ohladiti .
Namazati odreske senfom i uvaljati u susam . Redjati u pleh . Peći odreske na 200 stepeni 20 minuta da susam blago porumeni.
U medjuvremenu ispržiti crni luk u malo ulja , dodati kari , pošećeriti , posoliti i pobiberiti, dodati iseckane šampinjone i pržiti desetak minuta.
Preseći pogačice i na donji deo staviti po kašičicu prženih pečurki , zatim sojin odrezak , preliti kečapom , staviti plošku krastavca i gornji deo pogačice.
Delicious! I'm love it!!!
ОдговориИзбриши