Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.
250 gr. brašna tip 400
1 kesica praška za pecivo
200 gr. šećera
2 vanil - šećera
225 ml ulja
3 kašike ruma
6 jaja
850 gr. kupina
Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.
Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu.
Peći 30 minuta na 200 stepeni.
Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .
Kolač baš lepo izgleda, a recept ću da sačuvam jer je u gramima. ♥ Šizim od šolja, šoljica i čaša (osim ako su pune vina) :)))
ОдговориИзбришиNjam, volim kupine! Ne znam kako je kombinacija sa rumom ali prošle godine sam i ja pravila moj prvi kolač sa kupinama, ja sam koristila jogurt, evo moja ideja http://kuvaricagr.blogspot.gr/2014/09/kolac-sa-kupinama.html
ОдговориИзбришиP.S i viljuška je lepa, prijatno!
Srećni ste što imate dosta kupina, kod nas u Grčkoj teško je naći, kad ih nađem dolaze iz
ОдговориИзбришиHolandije i koštaju oko 5 evra jedan mali paketić, ipak teško je odoliti, njima pravim sokove i druge napitke i naravno kolač. Prelepo, super ukusne i vitaminske!
rodile ove godine. Super su zdrave , pune antioxidansa. Vec sam stavila u zamrzivac par tura. Odlicna je i tvoja verzija <3
ИзбришиHvala puno! <3 volim tvoj zamrzivac haha
ИзбришиLep kolač.Sviđa mi se! :)
ОдговориИзбриши<3
ИзбришиEvo upravo pravim po vasem receptu..a kupine divlje..ima ih u izobilju ovdje kod mene..a imam i kome😃
ОдговориИзбриши