Krastavac deluje diuretički i nema nijednu kaloriju , jogurt je dobar za crevnu floru kao i beli luk -dovoljni razlozi što često pravim tarator. Mada ja pravim sa više krastavaca . Ohladjen tarator najviše prija nepcu , pogotovu na ovim visokim temperaturama i dobar je za figuru .
Ovde je Patin recept :
a ovo je moja interpretacija istog ...
Sastojci :
750 ml kiselog mleka
600 gr. opranog , oljuštenog , na ploške iseckanog krastavca
5 čenova belog luka
50 ml maslinovog ulja
100 gr. oraha
1 kašika belog balzamikovog sirćeta
1 kašičica soli
po želji bibera
Priprema :
U secku isitniti orahe , beli luk sa uljem i 50 ml kiselog mleka.
Pomešati preostalo kiselo mleko sa krastavcem , sirćetom , posoliti , pobiberiti i dodati smesu oraha i belog luka.
Možete služiti odmah ili ohladiti u frižderu.
Krastavci puštaju vodu , zato nisam dodavala još.
Super si ga i ti napravila, nama se jako dopao.
ОдговориИзбриши