Tema " Domaćica meseca " u novembru - slane korpice.
Ja sam se odlučila za vege varijantu .
Sastojci za korpice :
150
gr. integralnog brašna za crni hleb tip 950
150 gr.
graham brašna
150
gr. brašna od leblebije ( zdrava hrana )
150
gr. brašna tip 400
8
kašika hladne vode
300 g.
margarina
1
kašičica soli
Zamesiti
glatko testo i ostaviti pola sata u frižderu . Razviti testo tanko oklagijom,
okruglim kalupom vaditi i stavljati na okrenuti pleh za male mafine – projice.
Peći 18 do 20 minuta na 200 stepeni.
Humus
:
500
gr. leblebija
1
kašika soli
150
gr. susama
1 i po
kašičica mlevenog kima
150 ml
maslinovog ulja
100 ml
vode
Zatopiti
leblebije preko noći . Ujutru skuvati sa kašikom soli u 2 litre vode . Kad su
skuvane skloniti sa vatre i ostaviti dva sata u vodi. Ostatak tečnosti procediti i izdvojiti 100 ml.
Leblebije
isitniti u blenderu ili miksirštapom.
Susam
propržiti bez ulja. Izdvojiti tri kašike na stranu ( za posipanje ). Ostatak
samleti . Sipati u leblebije , dodati mleveni kim, 100 ml kuvane vode od
leblebija , maslinovo ulje , po potrebi soli i sve sjediniti.
Napuniti
korpice i posuti susamom.
Ovo obožavam. Super si napravila ;)
ОдговориИзбриши