Posne korpice sa humusom


Tema " Domaćica meseca " u novembru - slane korpice.
Ja sam se odlučila za vege varijantu . 

Sastojci  za korpice :

150 gr. integralnog brašna za crni hleb tip 950
150 gr. graham brašna
150 gr. brašna od leblebije ( zdrava hrana )
150 gr. brašna tip 400
8 kašika hladne vode
300 g. margarina
1 kašičica soli
Zamesiti glatko testo i ostaviti pola sata u frižderu . Razviti testo tanko oklagijom, okruglim kalupom vaditi i stavljati na okrenuti pleh za male mafine – projice. Peći 18 do 20 minuta na 200 stepeni.

Humus :

500 gr. leblebija
1 kašika soli
150 gr. susama
1 i po kašičica mlevenog kima
150 ml maslinovog ulja
100 ml vode

Zatopiti leblebije preko noći . Ujutru skuvati sa kašikom soli u 2 litre vode . Kad su skuvane skloniti sa vatre i ostaviti dva sata u vodi. Ostatak  tečnosti procediti i izdvojiti 100 ml.
Leblebije isitniti u blenderu ili miksirštapom.
Susam propržiti bez ulja. Izdvojiti tri kašike na stranu ( za posipanje ). Ostatak samleti . Sipati u leblebije , dodati mleveni kim, 100 ml kuvane vode od leblebija , maslinovo ulje , po potrebi soli i sve sjediniti.
Napuniti korpice i posuti susamom.




Коментари

Постави коментар