Losos sa kineskim kupusom i šampinjonima



Hrono kuhinja je u poslednje vreme u trendu i poznajem  puno ljudi koji su postigli odlične rezultate ovim režimom ishrane. Lana Mignone mi je ukazala čast da učestvujem u drugom broju Hrono kuvara , rame uz rame sa Tanjom Kuhinja zaposlene žene i  Sandrom Ko to tamo . Zadatak nije bio lak , ali smo nas tri prihvatile izazov i ( nadam se ) osmislile tri jela koja će biti uvrštena u vaš hrono režim ishrane .

Sastojci :
1 glavica kineskog kupusa
4 glavice crnog luka
1 crvena paprika
250 gr. šampinjona
1 mrkva
pola kašičice crvene curry paste
soli po želji
75 ml kokosovog mleka
250 gr. lososa
sok pola limuna

Priprema :
Propržiti losos na malo ulja na srednjoj vatri  , dva minuta na svakoj strani . Ocediti od ulja i staviti u pek papirom obložen pleh i posoliti  . Peći 25 minuta na 120 stepeni i potom preliti limunovim sokom.
Ispržiti luk sa malo ulja , dodati iseckane šampinjone, mrkvu  i papriku i pržiti desetak minuta . Potom dodati curry pastu , promešati i dodati kupus i kokosovo mleko i posoliti . Kuvati još pet minuta .

Potražite na kioscima Hrono kuhinje i uživajte u receptima . Moj recept je malo izmenjen . U hrono ishrani se upotrebljava samo sirova mrkva . Uvek se nešto novo nauči .
Zahvaljujem se Lani na pozivu i na savetima .














Коментари

  1. Hvala puno na gostovanju i divnom recepticu koji si podelila sa nama.:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Jao što ja ne volim te trendove, redjaju se jedan za drugim kao epidemija, Neke koji lako samo ubace reč hrono i nemajuđi pojma o čemu pišu , takodje vidjam po blogovima. Ma za ovaj moj rwlativno kratki život toliko sma ih videla da doalze , uzdignu se i splasnu ako testo bez kvasca. Treba paziti na ishranu ali po zdravom razumu ne zato što ej neko izislio odjednom hrono ili paleo ili Dr, Libby ili ovo ili ono Recept je zaista lep i meni sasvim normalan obrok ..hrono ne hrono , hrana je...

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    ОдговориИзбриши
  4. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama