Пређи на главни садржај

Posna sarma

 


Sastojci :

280 gr veganskog mlevenog  mesa

250 gr crnog luka

5 cena belog luka

2 kasike ajvara

250 gr pirinca dugog zrna

200 gr izrendane mrkve

14 listova kiselog kupusa

1 kasika paradajz pirea

1 litar vode

1 kasika Vegete

Priprema:

Iseckati crni i beli luk i propziti sa 5 kasika ulja .Dodati vegansko mleveno meso , ajvar i vegetu i prziti deset minuta. Na kraju  dodati mrkvu i pirinac i dobro izmesati. Po 2 kasike smese stavljati na svaki list kupusa i zaviti sarme. Slagati u dublju serpu. Preliti vodom, dodati paradajz pire i kuvati na tihoj vatri sat i po.








Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Jaretina iz pekača

Sastojci :  4-4,5 kg jarećeg mesa ( but , rebra )  1 litra belog vina 50 ml ulja 1 i po kašika začina  1 kašičica sode bikarbone  10 zrna bibera 3 lovorova lista 3 kašike sušenog ruzmarina 8 srednjih paradajza 8 paprika  8 crnih lukova 1 češanj belog luka Priprema : Očistiti jaretinu od suvišne masnoće i žilica i oprati pod mlazom hladne vode. Poredjati u pekač komade mesa naizmenično sa seckanim crnim lukom , seckanim belim lukom, lovorovim listom , paradajzom i seckanom paprikom. Posuti sa začinom, sodom bikarbonom , sušenim ruzmarinom i na kraju preliti belim vinom i uljem. Staviti poklopac . Poklopljeno peći 2  sata na 150 stepeni  i ostaviti u rerni BEZ OTVARANJA do jutra da se "tišti ". Ujutru okrenuti meso i preliti sosom koji se stvorio preko noći , ponovo poklopiti i dopeći još pola sata ,sat na 150 stepeni ( zavisi od mesa ) .  Može se služiti uz kiselu pavlaku i domaću pogaču . U sosu koji ostane, možete sledeći dan dodati o

Uštipci sa Snickers čokoladicama

  Sastojci :  4 jaja 180 ml jogurta  225 gr brašna tip 400  1 prašak za pecivo  14 čokoladica Snikers Priprema : Izmešati brašno sa praškom za pecivo , dodati jogurt , jaja i sjediniti. Umakati svaku čokoladicu u smesu i pržiti u vrelom ulju dok ne porumeni. Ocediti uštipke na kuhinjskom papiru . Posuti prah šećerom.  Možete isprobati i sa drugim čokoladicama.