Bezglutenska lenja pita sa jagodama

 




Sastojci za kore:
200 gr . mlevenih lešnika 
1 šolja šećera 
pola šolje bezglutenskog univerzalnog brašna 
1 kesica bezglutenskog praška za pecivo 
1 šolja ulja 
pola šolje mleka 
4 jaja
Fil:
250 ml mleka 
250 gr. kisele pavlake 
40 gr . gustina 
6 kašika šećera 
3 jaja
100 gr očišćenih,iseckanih jagoda
Plus
100 gr . Machmalow 
50 gr. čokolade 
4 kašike marmelade od jagode 

Priprema:
Pomešati brašno sa PzP ,lešnicima,šećerom, potom  dodati ulje ,mleko i jaja uz stalno mešanje. Ostaviti smesu da odstoji pola sata. 
Priprema fila: 
Prokuvati mleko sa šećerom, dodati gustin razmucen u malo vode i kuvati dok se ne zgusne.  
Prohladiti.  U polumlaki puding dodati kiselu pavlaku, jaja i na kraju iseckane jagode. 

Obložiti okrugli pleh prečnika 30 cm pek papirom, sipati pola smese za koru . Peći 20 minuta na 180 stepeni. Polupecenu koru premazati sa 4 kašike marmelade od jagode ,sipati fil i drugu polovinu smese za kore. Peći 20 minuta na 180 stepeni. Isključiti šporet i sipati Mancmelou preko pite . Vratiti u pećnicu i sačekati da se istopi.  Preliti otopljenom čokoladom.  
Pitu ohladiti i onda seći.  Servirati po želji. 








Коментари