Sastojci za kore:
200 gr . mlevenih lešnika
1 šolja šećera
pola šolje bezglutenskog univerzalnog brašna
1 kesica bezglutenskog praška za pecivo
1 šolja ulja
pola šolje mleka
4 jaja
Fil:
250 ml mleka
250 gr. kisele pavlake
40 gr . gustina
6 kašika šećera
3 jaja
100 gr očišćenih,iseckanih jagoda
Plus
100 gr . Machmalow
50 gr. čokolade
4 kašike marmelade od jagode
Priprema:
Pomešati brašno sa PzP ,lešnicima,šećerom, potom dodati ulje ,mleko i jaja uz stalno mešanje. Ostaviti smesu da odstoji pola sata.
Priprema fila:
Prokuvati mleko sa šećerom, dodati gustin razmucen u malo vode i kuvati dok se ne zgusne.
Prohladiti. U polumlaki puding dodati kiselu pavlaku, jaja i na kraju iseckane jagode.
Obložiti okrugli pleh prečnika 30 cm pek papirom, sipati pola smese za koru . Peći 20 minuta na 180 stepeni. Polupecenu koru premazati sa 4 kašike marmelade od jagode ,sipati fil i drugu polovinu smese za kore. Peći 20 minuta na 180 stepeni. Isključiti šporet i sipati Mancmelou preko pite . Vratiti u pećnicu i sačekati da se istopi. Preliti otopljenom čokoladom.
Pitu ohladiti i onda seći. Servirati po želji.
Коментари
Постави коментар