U secko staviti očišćene i oprane jagode , posuti erythritom, dodati jogurt i slatku pavlaku. Istiniti u secku i sipati u kalup. Staviti u zamrzivač 8 sati.
Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara " podrazumeva se da se u mom jelovniku nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače . Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ... Sastojci : 10 kg crvene paprike - očišćene 2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih 1 ljuta feferona 200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa Priprema : Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša
Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400 1 prašak za pecivo 50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane. Peći dok se smesa ne utroši. Filovati po želji. Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.
Sastojci : 250 gr margarina 100 gr. šećera u prahu 250 gr. brašna tip 405 120 gr. praška za vanil puding 1 kesica praška za pecivo Sok jednog limuna Priprema: Umutiti penasto margarin sa šećerom, dodati preostale sastojke . Sve sjediniti. Ostaviti testo preko noći u frižderu. Oblikovati kuglice i ređati u plehu obloženim pek papirom. Svaku kuglicu utisnuti viljuškom. Peći na 175 stepeni 10 minuta. Posuti prah šećerom.
Коментари
Постави коментар