Šlag torta sa mandarinama

 Sto mu gromova i omiljene mi torte !


   Kora : umutiti penasto 3 belanca sa tri kašike šećera ,dodati 3 žumanca, 3 kašike prosejanog brašna i pola kesice pzp. Sjediniti. Sipati u pek papirom obložen pleh 28 cm i peći 20 minuta. 

  Krem : 

 500 gr kisele pavlake ili quarka ,

400 ml slatke pavlake ,

100 gr šećera ,

6 listova belog želatina , 

150 ml mleka ,

3 žumanca,

2 limuna,

1 ili dve konzerve mandarina po ukusu 

 Priprema: 

 Na pari skuvati krem od 3 žumanca ,šećera i mleka. Prohladiti i dodati limunov sok. Omeksati želatin po uputstvu sa kesice i pomešati sa mlakim kremom. Umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku i krem. U prsten za tortu staviti koru ,pa naizmenično ređati krem i mandarine. 

Ostaviti tortu da se stegne preko noći.  

Na slici kućna varijanta .




Коментари