Losos/šampinjoni/pomfrit/paradajz

 


Sastojci:

1 kg pomfrita

800 gr. očišćenog Lososa

500 gr. Cherry paradajza 

800 gr. seckanih šampinjona 

150 ml domaćeg paradajz soka

4 glavice crnog luka

So ,biber ,kulinat

Priprema:

Pomfrit posoliti i preliti sa 75 ml ulja ,izmešati i staviti u podmazan pleh. Peći na 180 stepeni 30 minuta.

Iseckati 2 crna luka, propržiti sa 5 kašika ulja,dodati šampinjone ,kašičicu kulinata, pobiberiti. Pržiti na jakoj vatri dok ne bude reš ( 10 minuta).Dodati paradajz sok i dinstati još 5 minuta. 

Losos ( 4 parčeta) posuti kulinatom (kašičicu) i malo ulja , utrljati i ostaviti 10 minuta.  

Zagrejati  ulje u tiganju i svako parče lososa propržiti  sa obe strane po jedan minut.  Potom staviti u podmazan pleh i peci 15 minuta na 120 stepeni.  Peceni losos preliti limunovim sokom.

Salata :Cherry paradajz oprati, iseći ,dodati 2 glavice iseckanog crnog luka ,4 kašike maslinovog ulja, 2 belog balzamiko sirćeta, soli po ukusu .





Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Rafaelo plazma torta

Posne palačinke sa sojinim mlekom