Sastojci:
1 kg pomfrita
800 gr. očišćenog Lososa
500 gr. Cherry paradajza
800 gr. seckanih šampinjona
150 ml domaćeg paradajz soka
4 glavice crnog luka
So ,biber ,kulinat
Priprema:
Pomfrit posoliti i preliti sa 75 ml ulja ,izmešati i staviti u podmazan pleh. Peći na 180 stepeni 30 minuta.
Iseckati 2 crna luka, propržiti sa 5 kašika ulja,dodati šampinjone ,kašičicu kulinata, pobiberiti. Pržiti na jakoj vatri dok ne bude reš ( 10 minuta).Dodati paradajz sok i dinstati još 5 minuta.
Losos ( 4 parčeta) posuti kulinatom (kašičicu) i malo ulja , utrljati i ostaviti 10 minuta.
Zagrejati ulje u tiganju i svako parče lososa propržiti sa obe strane po jedan minut. Potom staviti u podmazan pleh i peci 15 minuta na 120 stepeni. Peceni losos preliti limunovim sokom.
Salata :Cherry paradajz oprati, iseći ,dodati 2 glavice iseckanog crnog luka ,4 kašike maslinovog ulja, 2 belog balzamiko sirćeta, soli po ukusu .
Коментари
Постави коментар