O, ti mala pufnasta torto, toper ti na vrhu stoji...
Sastojci za koru :
20 belanaca
Na vrh noža soli
1 kg šećera
10 kašičica gustina
200 gr kokosa
sok jednog limuna
Krem :
1,2 l mleka
400 ml kondensovanog mleka
10 kašika šećera
20 žumanaca
350 gr bele čokolade
5 kesica praška za puding vanila
250 gr putera
200 gr mlevene plazme
100 gr kokosa
5 kašika prah šećera
200 gr oljuštenih, iseckanih badema
+
200 gr puslica
Priprema:
10 belanaca penasto umutiti sa soli ,dodati potom 500 gr šećera. Mutiti oko 20 minuta dok se šećer ne istopi.
Dodati 5 kašičica gustina, pola limunovog soka i 100 gr kokosa , sjediniti smesu. Sipati u pek papirom obložen pleh srednje veličine i sušiti na 120 stepeni sat vremena. Potom ohladiti.
Ispeći i drugu koru .
Krem :
Prokuvati litru mleka sa 6 kašika šećera. 200 ml mleka sjediniti sa praškom za puding vanila, dodati umućenih 20 žumanaca, sipati u prokuvano mleko i mešati dok se ne zgusne. Dodati 200 gr bele čokolade , mešati dok se ne istopi. Prohladiti .
Umutiti penasto 250 gr putera sa 4 kašike šećera , dodavati naizmenično krem I 200 ml kondensovanog mleka uz stalno mešanje.
Podeliti krem na dva dela.
U prvi dodati iseckane 150 gr bele čokolade .
Drugi : dodati 200 gr mlevene plazme, 100 gr preprzenog kokosa ( kokos posuti prah šećerom i kratko u rerni peći dok ne dobije zlatno žutu boju), 200 gr iseckanih badema, 200 ml kondensovanog mleka. Sjediniti.
Redjati: Kora, krem plazma , puslice 200 gr ,beli krem, kora , krem plazma , beli krem.
Ukrasiti po želji.
Potrebno za ukrasavanje 1 l slatke pavlake. Obojiti po želji.
Коментари
Постави коментар