Rafaelo plazma torta



 


O, ti mala pufnasta torto, toper ti na vrhu stoji...

Sastojci za  koru :

20 belanaca 

Na vrh noža soli

1 kg šećera 

10 kašičica gustina 

200 gr kokosa 

sok jednog limuna 

Krem :

1,2 l mleka 

400 ml kondensovanog mleka 

10 kašika šećera 

20 žumanaca 

350 gr bele čokolade 

5 kesica praška za puding vanila

250 gr putera 

200 gr mlevene plazme 

100 gr kokosa 

5 kašika prah šećera 

200 gr oljuštenih, iseckanih badema 

+

200 gr puslica

Priprema:

10 belanaca penasto umutiti sa soli ,dodati potom 500 gr šećera. Mutiti oko 20 minuta dok se šećer ne istopi. 

Dodati 5 kašičica gustina, pola limunovog soka i 100 gr kokosa , sjediniti smesu. Sipati u pek papirom obložen  pleh srednje veličine i sušiti na 120 stepeni sat vremena.  Potom ohladiti. 

Ispeći i drugu koru .

Krem : 

Prokuvati litru mleka sa 6 kašika šećera.  200 ml mleka sjediniti sa praškom za puding vanila, dodati umućenih 20 žumanaca, sipati u prokuvano mleko i mešati dok se ne zgusne. Dodati 200 gr bele čokolade  , mešati dok se ne istopi. Prohladiti .

Umutiti penasto 250 gr putera sa 4 kašike šećera , dodavati naizmenično krem I 200 ml kondensovanog mleka uz stalno mešanje. 

Podeliti krem na dva dela. 

U prvi dodati iseckane 150 gr bele čokolade .

Drugi : dodati 200 gr mlevene plazme,  100 gr preprzenog kokosa ( kokos posuti prah šećerom i kratko u rerni peći dok ne dobije zlatno žutu boju), 200 gr iseckanih badema, 200 ml kondensovanog mleka.  Sjediniti. 

Redjati: Kora,  krem plazma , puslice 200 gr ,beli krem, kora , krem plazma , beli krem. 

Ukrasiti po želji. 

Potrebno za ukrasavanje 1 l slatke pavlake.  Obojiti po želji. 





 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Posne palačinke sa sojinim mlekom