Sastojci :
4,5 kg crvene paprike
2 ljute papricice - feferone
600 gr šećera
100 gr soli
300 gr senfa
300 ml alkoholnog sirćeta
300 ml ulja
1 glavica belog luka
veza peršuna list
Bibera u zrnu 3 kašike
Priprema:
Oprati paprike i staviti u dublji sud ( zapremine 9l).
Peći u pećnici 2 sata na temperaturi 200 stepeni.
Pečene paprike pokriti kuhinjskom krpom I poklopiti poklopcem.
Posle pola sata oljuštiti papriku ,očistiti od peteljki I semenki .
U šerpi (zapremine 5 l ) sipati ulje , dodati Iscepkane paprike, beli luk , biber, šećer i so . Kuvati na tihoj vatri.
Posle 30 do 40 minuta kad se smesa počne zgusnjavati,dodati senf, alkoholno sirće I iseckani peršun. Dobro ukuvati.
Oprati tri tegle, osušiti , napuniti džemom.
Zapeci na 100 stepeni 15 minuta.
Poklopce dezinfikovati rakijom i zatvoriti tegle.
Tegle uviti kuhinjskom krpom i ostaviti da se polako ohlade.
Коментари
Постави коментар