Sastojci :
200 gr margarina
100 gr šećera
200 gr brašna tip 400
+
5 do 6 kašika marmelade od kajsija
400 gr breskve isečenih na ploške
Sastojci za mrvice :
200 gr margarina
300 gr brašna tip 400
1 kašičica praška za pecivo
100 gr šećera
Kašika limunovog soka
100 gr listića badema
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni . Četvrtasti pleh srednje veličine obložiti pek papirom. Margarin penasto umutiti sa šećerom, dodati brašno. Testo razviti oklagijom i rasporediti po plehu.
Peći na srednjoj šini 15 do 20 minuta.
Namazati marmeladom i rasporediti isečene breskve.
Sjediniti sastojke za mrvice sem badema , blago mešati rukom i na kraju dodati bademe.
Posuti preko voća.
Vratiti u rernu i peći 30 minuta na 180 stepeni.
Seći kad se prohladi i posuti prah šećerom.
Breskve možete zameniti drugim voćem , bademe seckanim orasima
Moj omiljeni kolač za vreme posta.
Коментари
Постави коментар