stara srpska supa... odavno zaboravljena ... možda i s pravom ?!? procenite sami
potrebno je :
200 gr. kukuruznog brašna
500 gr. kuvanog krompira i presovanog kroz krompir presu
1 kašika začina
biber
peršun seckani
1700 ml vode
5 kašika maslinovog ulja
može a i ne mora + :
250 ml slatke ili kisele pavlake
Postupak pripreme:
Kukuruzno brašno pržiti bez ulja dok ne dobije blagu braun boju, dodati zatim ulje i sa vodom preliti. Dodati krompir, začin i kuvati dalje 5 minuta. Kad je gotovo , može se još dodati kisela ili slatka pavlaka. U dane posta bez nje.
Posuti seckani peršun. Na slici sa mrkvom i semenkama bundeve.
potrebno je :
200 gr. kukuruznog brašna
500 gr. kuvanog krompira i presovanog kroz krompir presu
1 kašika začina
biber
peršun seckani
1700 ml vode
5 kašika maslinovog ulja
može a i ne mora + :
250 ml slatke ili kisele pavlake
Postupak pripreme:
Kukuruzno brašno pržiti bez ulja dok ne dobije blagu braun boju, dodati zatim ulje i sa vodom preliti. Dodati krompir, začin i kuvati dalje 5 minuta. Kad je gotovo , može se još dodati kisela ili slatka pavlaka. U dane posta bez nje.
Posuti seckani peršun. Na slici sa mrkvom i semenkama bundeve.
Коментари
Постави коментар