za Panna Cottu :
500 ml mleka
10 gr. belog želatina
2 kašike šećera
500 ml slatke pavlake
za pire od kivija :
7 oljuštenih kivija
1 banana
1 kašika meda
za sladoled od maline :
250 gr. zamrznutih malina
1 šolja jogurta 3, 2 %
1 kašika meda
Postupak pripreme:
Mleko sa šećerom izmešati i podgrejati da bude mlako, zatim dodati omekšani želatin . Kad počne da želira pomešati sa umućenom slatkom pavlakom. Sipati u čaše . Staviti u frižder sat , dva.
U blenderu istniti kivije , bananu i med. Sipati preko Panna Cotte.
Zamrznute maline ostaviti 5 minuta. Malo ih razbiti . Sipati jogurt i med i miksirstapom sitniti dok ne postane homogena masa. Kašikom za sladoled vaditi kugle i rasporediti po čašama.
Коментари
Постави коментар