Pridržavala sam se recepta u najvećoj mogućoj meri. U fil sam dodala i par kašika marmelade od kajsija i suvo groždje. Jabuke i suvo groždje su dobitna kombinacija .
Težina pripreme : jednostavna.
Nisam prekrivala alu folijom prilikom pečenja ... smanjila sam temperaturu na 180 stepeni i pekla 50 minuta.
Pečeno testo nisam aprikotirala , samo sam namazala parčetom margarina i posula prah šećerom.
Šteta što kompjuteri nemaju i mirisne zvučnike .... jer miris pečenog testa koji se širio kućom vam ne mogu dočarati . Testo je izuzetno meko i vazdušasto . Fil od jabuke je odmeren.
Pekla sam ga u plehu dijametra 28 cm ... drugi put ću verovatno izabrati veći pleh i staviti šolju prilikom pečenja ili pripremiti u kuglof formi .
Neću sad previše brbljati. Slike neka govore same za sebe. Nekad ispričaju bolje priču nego ljudi :D.
Uskršnja jaja sam dobila na poklon , a radila ih je Erika iz Hrvatske . Radjeno je bojama za staklo i šemom za cveće . Pilići su vezeni na platnenim tapetama , isečeni i zalepljeni. A Uskršnji zec je poklon moje kume Nataše . Najveći poklon je kad ljudi misle na vas....
Sanja baš lepo izgleda. A i ne sumnjam u ukus. :)
ОдговориИзбришиVidi se da si i ti uživala u uskršnjem vijencu i ja sam svoj posula s sitnim šećerom a umjesto lješnjaka stavila orahe.
ОдговориИзбриши