Пређи на главни садржај

Ajme, koliko nas je - rezultati


  Ajme , koliko nas je !  januar i ja domaćica.
Drago mi je da vas mogu pozdraviti u tolikom broju , naročito mi je čast pozdraviti tri nova člana u našoj blogosferi , Iako kivi nije baš omiljen kod većine  prepoznale ste kivi kao namirnicu koju ne treba zanemariti  i pokazale koliko on može u stvari biti raznovrstan. 
Postovi su poredjani po  vremenu prijave :
igru je započela Mateja i pokazala da za kivi granitu i popsicles nisu potrebni skupoceni kuhinjski aparati već malo ljubavi i spretnosti ...
pa je dobacila loptu Branki koja je napravila Točkastu pitu sa kivijem i ispričala priču o dolasku kivija na naše prostore....
potom  nas je Milica dočekala sa Egzotičnom tortom sa kivijem i bananama ... ovo parče torte mami, zar ne ?
Ovako dobroj torti je mogla da parira samo Beze torta koja nam stiže od Nataše ...
ali onda nas je obradovala Gaga sa  vazdušastom  Tortom  sa kivijem sa kremastim, keks filom...

a onda me je Irena iznenadila originalnom idejom da kivi peče - Penasti kolač sa kivijem ...
zatim je usledio  Sandrin predlog za retro meni iz 80 - tih i kao slatka završnica Voćna salata sa kivijem.
ako ste mislili da je kraj , nije ! Odlična ideja za sušeni kivi i kuglice sa belom čokoladom stiže od Miki ...
potom je Dunja obukla kivi u pidžamu ....Kiwi u piđami ...
da bi nas sledećeg jutra probudila Dilajla sa predivnim želeom i pralinama ...
Petra je ispekla Kivi torticu  po Jasenkinom receptu .Svaki zalogaj odiše ljubavlju....
a onda smo ustanovili da je dan prekratak za ovako dobre mafine .Kiwi mafini stižu od Ingrid ...
posle ovoliko kalorija smo se osvežili sa Snežinom neobičnom salatom-Salata sa kivijem .
Posle kratkog predaha pošli smo u obilazak Beča sa Tanjom i okrepili se Frozen Kiwi Chocolate Pops ...
 Vera je napravila Mafine od kivija  ( rogačem )  i zaključili smo da su najsladji zalogaji pred spavanje ...
Zoka se potom prijavila sa savršenim cupcakeovima - Kokos kivi kapkejks sa ananas kremom  i podsetila nas da proleće i nije tako daleko ...
a   Mihaela nas je odvela na trenutak ,sa savršenom panna cottom , u Italiju ...
 Jovanka je na kraju " stavila šlag na tortu " sa makrobiotičkim sirovim ,  kolačem od kivija ...
i moja malenkost sa Curry rižom sa kivijem i piletinom ...
Bilo mi je zadovoljstvo ugostiti vas , sa tako kvalitetnim blogerima to i nije problem . Koliko god da je lepo biti domaćica , došla je na kraju i nezahvalna uloga arbitra . Moji mi nisu baš bili od velike pomoći jer se samo čulo: Super ! Fenomenalno ! Nešto novo itd. Fejsbuk stranica nije mogla biti baš merilo , jer zavisi i od vremena kad se objavi post i od dana . Preko vikenda čitatelje zanimaju slatkiši , preko nedelje salata ili jela koja daju energiju.
Tako da sam na kraju odlučivala uz malu pomoć prijatelja.  
Presudilo je :
odgovor na temu - zeleno volim te zeleno i iskorišćenost kivija
težina pripreme
novina recepta
originalnost
stil pisanja 
i na kraju kad nisam znala dalje - moj ukus .
Nagrade su knjige . Kao svakom ljubitelju znam da će vam biti zadovoljstvo iščitavati knjigu i listati iščekujući  koja fotografija ili recept vas očekuju već na sledećoj strani.
Da udahnem vazduh i da ne dužim više ...
I nagrada
Svidela mi se priča o dolasku kivija , način na koji je obradila kivi , kako je pratila slikama ; kao da sam pekla pitu sa njom. 
Branka može birati izmedju dve knjige : Titov kuvar Anje Drulović ili nemačkog izdanja mog omiljenog kuvara i kralja dezerata Johanna Lafera Dobro kuvati - jednostavno i jeftino .
II nagrada 
Zašto salata ? Veoma je jednostavna , ali u isto vreme je i izazov jer treba pogoditi pravu kombinaciju namirnica koje se slažu u salati . Lakše je kad nam neko pokaže. Da sam na pravom putu , mogu reći da se salata svidela i profesionalnom kuvaru. 
Sneža može da bira izmedju ove dve knjige : Zdravi 100 godina - Radovan ždrale ili nemačko izdanje majstorske praline i više - perfektna harmonija dobre kapljice u najfinijim pralinama .
III nagrada
 presudio je ganaš sa belom čokoladom, marcipan i cela ta priča sa sušenjem kivija ( mogu ga preporučiti ) . Recept je na prvi pogled jednostavan . Ganaš sa belom čokoladom pa iskombiniran sa marcipanom i kokosom - sastojci se savršeno uklapaju .Sušenje kivija je originalna ideja , mislim da ću primeniti i na drugo trposko voće . Ko nije ljubitelj plazme - djetića ili laneta može zameniti drugim keksom .
Pošto sam se kolebala oko trećeg mesta i Mimi me stavila na paklene muke može da bira izmedju Dr. Oetker Koktel torti  ili nemačkog izdanja Španske kuhinje World Food ili Moderne torte na nemačkom od Dr. Oetkera najnovije izdanje. 

Ako znate iole nemački , preporučila bih vam nemačka izdanja . Odlični recepti , praćeni fotkama . 
Pošaljite mi adresu i naziv željene knjige .

A pošto je ovaj krug bio izuzetno uspešan i cenim uloženi trud i predivne recepte koje ste mi poslale , svakom učesniku ću poslati na mejl 5 primeraka e - book izdanja na engleskom u toku dana kad sačinim mejling listu.

Predajem vas u sigurne Miličine ruke i njenoj odličnoj strani natanjiru.com.





Коментари

  1. Sve čestitke domaćici, nagradjenima budućoj doomaćici. Predivan post uredjen vrlo pedantno, veliki pozzz i hvala za e book na sve si mislila draga Sanja!Ti si jedna divna dobrica!!

    ОдговориИзбриши
  2. Bas je dosta blogera odgovorilo na temu. Vise nego sto sam i ocekivala i to sa bas zanimljivim radovima. Mnoge od ovih stvari mi ne bi ni pale na pamet...
    Sanja, odlicna si domacica bila. Ovaj post si jako lepo napisala...
    Hvala za nagradu i to puno! :) Verujem da je bilo jako tesko odluciti...
    Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan krug pun kreativnih i maštovitih recepata s ovim malim zelenim čudom.

    ОдговориИзбриши
  4. Mnooogo divnih predloga i ideja. Nisam mislila da sam toliko propustila, ali jesam!
    Sanja, post je odlično organizovan i sve pohvale za ulogu domaćice u prethodnom mjesecu :)
    Čestitam pobjednicima i jasno mi je koliko je izbor bio težak :)

    ОдговориИзбриши
  5. Sjajna kolekcija recepata s kivijem, jako mi se dopada kolaž! Čestitke pobjednicama i novoj domaćici!:)

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Sanja , bila si nam odlična domaćica u ovom krugu i potaknula nas da iz kivija izvučemo ono najbolje. Jako mi se sviđaju svi radovi i čestitam svima na odličnim receptima !
    Super si napravila ovaj pregled radova, odlično !
    Posebno si me razveselila i oduševila nagradom, baš si mi uljepšala dan i puno ti hvala ! Javim se na e-mail :)
    Čestitam i ostalima nagrađenima kao i novoj domaćici i očekujem novu, zanimljivu temu za slijedeći krug !

    ОдговориИзбриши
  7. Čestitke nagrađenima, jedva čekam slijedeći krug

    ОдговориИзбриши
  8. Draga Sanja,

    bila si odlična domaćica i zahvaljujujići tebi nastala je ova neobična i ukusna salata.
    Hvala za nagradu.
    Čestitke novoj domaćici!

    ОдговориИзбриши
  9. Draga Sanja odlično si odradila ovaj krug. Tek sad vidim da sam propustila dosta lepih recepta sa kivijem, sada ću ih polako proučiti. Sve čestitke pobednicima i novoj domaćici .

    ОдговориИзбриши
  10. Sjajan krug, puno zanimljivih recepata a i ti si bila sjajna domaćica ;)
    Jako mi je žao što i sama nisam stigla učestvovati :(

    ОдговориИзбриши
  11. Zaista si bila sjajna domaćica! Ima baš dobrih ideja.
    Žao mi je što od drugih poslova nisam stigla da učestvujem ni u jednoj igri ali biće bolje:-)

    ОдговориИзбриши
  12. Punooo divnih i kreativnih receptica, moram priznati da mi je zao sto sam propustila ovaj krug, ali radujem se svim novim receptima zaisprobavanje.:)) Cestitke svim ucesnicima i nasoj dragoj domacici, s nestrpljenjem cekamo novi zadatak.:))

    ОдговориИзбриши
  13. Sanja, svaka čast! odlično si sve ovo prikazala i baš se oseća da si zadovoljna kivi krugom:)
    Recepti su super, ja baš volim kivi u kolačima a i salata i tvoj kari pirinač su njami predlozi.
    Baš mi žao što nisma stigla da učestvujem. Nadam se da ću kod Milice stići da zakuvam štogođ;)
    Čestitam obema!

    ОдговориИзбриши
  14. Divan krug, prekrasni recepti, hvala ti na trudu i odličnom izboru jer je kiwi prilično zapostavljen. No to će se očito promjeniti nakon ovih inspiratvnih recepata. Čestitke svima a naročito nagrađenima.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 kg i tip 500 je