Пређи на главни садржај

Voćna puding keks torta


će vam sačuvati obraz i na + 40 .  Brzo se pravi , od sastojaka koje imate uvek u kući .
Koristila sam sojino mleko , jer većina ne pije obično . Izbor keksa ostaje na vama tj. po želji. Svako ima svoj omiljeni.
Voće prema sezoni - sad su breskve najbolji izbor ili jagode ,maline i kupine . To već odlučite sami !

Sastojci :
1 litar sojinog mleka ili običnog
8 kašika šećera
3 kesice  pudinga sa ukusom slatke pavlake ( ili vanil )
400 gr. petit beura ili avale
100 gr. suvog groždja
200 gr. seckanih žele bombona
100 gr. seckanih oraha
100 gr. bele čokolade
+
700 gr.  očišćenih , seckanih breskvi po želji 
2 kesice preliva za tortu ( Dr. Oetker )
450 ml vode
4 kašike šećera

Priprema :
Uzeti od litre 8 kašika mleka i rastvoriti prašak za puding u njemu. Prokuvati mleko sa belom čokoladom i šećerom i dodati rastvoreni prašak za puding. Kuvati jednu minutu i potom skloniti sa vatre. Ohladiti 5 minuta. 
U puding drobiti na veće komade keks , dodati žele bombone , seckane orahe, suvo groždje  i dobro izmešati. 
Na okrugloj staklenoj tacni podesiti prsten za tortu na željenu veličinu i sipati puding - keks smesu . Ostaviti sa se stegne ( 2 h ).
Poredjati po torti seckane breskve . Rastopiti preliv za tortu prema uputstvu sa 450 ml vode i 4 kašike šećera i ravnomerno rasporediti po breskvama. 
Ostaviti najmanje 6 h u frižderu , a potom seći po želji. 



Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu